Adana il spor merkezleri törenle açıldı. 46 branşta 6–18 yaş grubunu kapsayan il spor merkezlerine 16 bin öğrenci kayıt yaptırdı.

Menderes Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonda konuşan Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Çukurova’nın bereketli toprakları gibi sporda da Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlarının yetiştiğini söyledi. Sporun öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çeken Çakır, okul, sınav stres ve gerginliğin sporla giderileceğini kaydetti. İl spor merkezlerinden tüm çocukların yararlanmasını isteyen Çakır, “Spor evrensel bir dildir. Bu nedenle tüm ülkeler sporu önemsiyorlar. Ülkemizde de son yıllarda birçok branşta Avrupa, dünya ve olimpiyat oyunlarında sporcularımız kürsüye çıktı. İnanıyorum ki resmi açılışını yaptığımız il spor merkezlerinden birçok ünlü sporcu yetişecektir. Sporculara başarılar diliyorum, emek veren antrenörleri kutluyorum. Çocuklarını spora yönlendiren aileleri tebrik ediyorum.” dedi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kulüplere sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak için il ve ilçelerde ücretsiz spor merkezleri açtıklarını ifade etti. İl spor merkezlerine katılımı artırmak için Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteler, yerel yönetimler, belediye ve spor kulüpleri ile diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli çalıştıklarını belirten Ataşbak, şöyle devam etti: “İlimizde bu sezon 46 branşta 6-18 yaş arasında çocuklarımıza il spor merkezi açtık. Yüzmenin dışında tüm branşlar ücretsizdir. Engellilerin de spor yapmasına destek olacağız. Şu anda 16 bin kişi il spor merkezi için başvurdu. 30 tesiste 300 antrenör ve personelle hedefimiz bu sayıyı 50 bine çıkarmaktır. Yaz boyunca devam edecek kurslarımızda başarı gösterenleri kulüplere lisanslı olarak kazandıracağız. Açacağımız kurslara katılan öğrenciler arasından gelecekte birçok Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcuların çıkacağına inanıyorum.”

Konuşmalardan sonra, sporcular tarafından judo, karate, wushu, tekvando, muay thai, aikido, güreş, ritmik cimnastik, step aerobik ve masa tenisi gösterileri gerçekleştirildi. Etkinliğe Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürleri, federasyon il temsilcileri, antrenörler ve diğer yetkililer katıldı.