Borussia Dortmund'un Türk yıldızı İlkay Gündoğan hakkında aylardır dolaşan transfer söylentileri spor kamuoyu tarfından yakından takip ediliyor. Hangi takımda kariyerini devam ettireceği merak konusu olan başarılı futbolcunun Borussia Dortmund'dan ayrılmasına kesin gözü ile bakılıyordu. İsmi Barcelona ve Bayern Münih gibi dev kulüplerle anılan İlkay, genelde sessizliğini korumuş, dedikodulara cevap vermemişti. Ta ki mayıs ayının sonlarına doğru Facebook hesabından söylentilere bizzat cevap verdiği güne kadar.

Yıldız oyuncu, sosyal paylaşım sitesi üzerinden söylentilerin gerçekleri yansıtmadığını ve sözleşmeli oyuncusu olduğu kulübünden habersiz hiç bir adım atmayacağını açıklamıştı. Kariyerini nerede sürdüreceğine dair kesin bir karara varmadığını da kaydeden İlkay, taraftarlarının gönlüne su serpememişti. Salı günü ise İlkay Gündoğan'ın menajeri ve amcası İlhan Gündoğan Süddeutsche Zeitung'a verdiği demeçte, “Borussia Dortmund'da kalmak İlkay için artık daha kuvvetli bir opsiyon.” demiş ve spor kamuoyunun beklentisinin aksine bir hamle yapmıştı.

Dortmund ile Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih ile oynadıkları dönemdeki form grafiğini tekrar yakalamak isteyen İlkay, bu çizgiyi ancak alışkın olduğu Borussia Dortmund ortamında elde edeceğini düşünüyor. Oyuncunun menajeri gazeteye yaptığı açıklamalarda , “Yeni antrenör Thomas Tuchel ile irtibata geçen İlkay Gündoğan hocanın perspektifinden ve hedeflerinden çok etkilendi ve kulübünde kalmanın kendisine yeniden bir heyecan vereceğini söyledi.” şeklinde konuştu.

Dortmund Başkanı Hans-Joachim Watzke de İlkay Gündoğan'ın takımda kalacağını tahmin ettiğinin altını çizdi. Bununla birlikte İlkay'ın geri adım atarak Dortmund'da kalmaya karar vermesinin asıl sebebi olarak başarılı futbolcuya talip olan kulüplerin işi ağırdan alması gösteriliyor. Çünkü ince eleyip sık dokuyan bu kulüpler, uzun bir sakatlıktan döneminden çıkan bir futbolcuyu kadrosuna katarak risk almak istemiyor. İlkay Gündoğan'ın Borussia Dortmund ile 2015-2016 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.