Tayland’da forma giyen Milli voleybolcu Selime İlyasoğlu, ülkesini onbinlerce kilometre uzaklıkta temsil ettiğinden dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Tayland’da yaşadığı güzellikleri ve ileriye dönük planlarını anlatan milli voleybolcu Selime İlyasoğlu Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, 'Neden Tayland?' sorusuna verdiği cevapla ne kadar mutlu olduğunu da gösterdi.

Beşiktaş ile yollarını ayırdıktan sonra, voleyboldan uzak kalmamak adına manejerinin tekliflerini değerlendirdiğini belirten İlyasoğlu, teklifleri değerlendirdiklerini belirterek, "Avrupa’da transfer süreci bittiğinden dolayı, Asya’nın incisi Tayland’dan gelen teklifi değerlendirdik. Tayland Premiere Ligi takımlarından Idea KhonKaen ile anlaştım ve bu tercihimden dolayı çok mutlu olduğumu söyleyebilirim." diye cevap verdi.

Türkiye'nin voleybol anlayışıyla Tayland voleybolunun farkını da anlatan İlyasoğlu, "Burada oynanan voleybol Avrupa’da oynanandan farklı gözüksede bence çok keyifli ve çok çabuk oynanıyor. Biz de fizik önde iken burada teknik ve kombinasyonlu oyunlar öne çıkıyor ve çok kuvvetli defans oyunu sergiliyorlar. Benim bu oyun türüne alışmam fazla zaman almadı." dedi.

Tayland’da yabancılık hissedip etmediğiyle ilgili şeklindeki soruya da, Tayland insanının çok sıcak kanlı olduğunu belirterek cevap veren Selime İlyasoğlu, "Tayland'lılar çok sıcak kanlılar, iyi bir millet, çok yardım severler. Tayland’a fazla uzak değildim nedeni ise Konya’da oynadığım zamanlar 3 tane Tayland’lı sporcu arkadaşım vardı. Onlar sayesinde Tayland’da neler ile karşılaşacağım hakkında bilgim vardı. Sporcu arkadaşlarım gibi, geldiğim günden beri tüm ülke için güler yüzlü olduklarını söyleyebilirim. Özellikle herhangi bir konuda sıkıntı çekmemem için ellerinden geleni yaptılar." diye konuştu.

Selime İlyasoğlu, sporculuk kariyeri ve Tayland'daki hayatı ve özellikle de Tayland yemekleriyle ilgili soruları ise şöyle cevapladı:

"Kariyerim hakkındaki ilk kararım teklifler arasında ülkem olur, bunun nedeni ise dünyanın en iyi liglerinden biri olduğundan dolayı. Ama gelen teklifler ve şartlar uygun olduğu sürece yurt dışında da oynayabilirim.

Tayland yemekleri hakkındaki düşünceme gelince, Tayland yemeklerinin benim için ayrı bir yeri var, deniz ürünlerini sevdiğimden dolayı burası bir bakıma benim için cennet, sadece kendine özgü acı kullandıkları zaman zorlanıyorum, az koymalarını istediğim halde, gerçekten satıcı az da koysa o Türkiye’de yediğimiz acılara göre daha acı oluyor."

Önümüzdeki hafta Türkiye'ye geri dönmeden önce Tayland'da kültür gezisi yapacağını belirten Selime İlyasoğlu, kısa süreliğine de olsa geldiği Tayland’da ülkesinin ismini onbinlerce kilometre uzaklıktaki Tayland’da temsil ettiğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Tayland’ın Başkenti Bangkok’ta bugün yaptıkları maçta 3BB takımına yenilen İlyasoğlu’nun oynadığı Idea KhonKaen takımı Tayland Premier Ligi'ne veda etti. İlyasoğlu, yarı final maçına iyi hazırlandıklarını ama kaybettiklerini belirtti.

Selime İlyasoğlu, Tayland Voleybol Ligi'nde oynayan ilk Türk sporcu olma özelliğini taşıyor.