İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi’nden 9 sporcu milli takım hazırlık kampına çağrıldı. Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Yusuf İnce, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına Adana’dan mutlaka güreşci göndereceklerini iddia etti.

Türkiye Güreş Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yusuf İnce, İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi’nden 9 sporcunun Yalova’da gerçekleştirilecek olan Balkan şampiyonasının hazırlık kampına davet edildiklerini söyledi. İnce, İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi’nde sporcuların eğitiminden, beslenmesine, güreşin tüm inceliklerinden sağlığına kadar her şeylerinden yakından ilgilenildiğini belirterek, her konuda yanlarında yer alan ve destek veren Vali Mustafa Büyük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut ile yerel yöneticilere teşekkür etti.

Minik ve yıldızlarda Türkiye genelinde kazanılan madalyalar sayesinde Adana’nın sesini duyurduklarını ifade eden İnce, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Minik ve yıldızlarda iyi bir jenerasyon yakaladık. Bunlar milli takımlara en az 10-15 yıl hizmet edecekler. Gittiğimiz her müsabakada sporcularımız mutlaka kürsüye çıkarak kentimizin adını duyuruyorlar. Şimdi de 9 minik sporcumuz Yalova’da gerçekleştirilecek Balkan Güreş Şampiyonası’na hazırlık kampına davet edildiler. Bu davet bizleri gururlandırdı.

Sporcularımızın büyük bölümünün milli takıma seçileceğine inanıyorum. Asıl hedefimiz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan sporcu göndermektir. Bize verilen desteğe ve güvene layık olacağız. Çocukları müsabakalara hazırlayan Şube Müdürü Murat Adıgüzel, antrenörler Mustafa Çetin, Kemal Uğur, Bayram Demirel ve Ersin Çetin, İsmet Atlı Kamp Eğitim Merkezi görevlileri ile sporcuların ailelerine teşekkür ederiz."

MİLLİ TAKIM KAMPINA KİMLER GİDİYOR?

Yusuf İnce, Yalova’daki milli takım hazırlık kampına 30 kiloda Mücahit Yılmaz, 32 kiloda Alihan Öksüz, 35 kiloda Metin Gülücü, 38 kiloda Gurban Güven, İsmet Çiftçi, 42 kiloda Mehmet Emre Gedik, Ferhat Kılıç, 50 kiloda Yasin Gülücü, 100 kiloda Paşa Karabulut’un gideceğini sözlerine ekledi.