Türkiye Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde mücadele eden İnegöl Belediyespor’da Antrenör Bahadır Aksoy ile yolların ayrılmasının ardından bu göreve Levent Zoroğlu getirildi.
Son olarak Sivas Dört Eylül Belediyesi’ni çalıştıran Levent Zoroğlu ile bir yıllık sözleşme imzalandı. İnegöl Belediye ve Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş’ın makamında düzenlenen imza törenine Belediyespor Başkan Yardımcısı Şakir Furkan Baştürk, Voleybol Şube Sorumlusu Nuhi Solak, İnegöl Belediye Spor Müdürü Hüseyin Kurt ve Antrenör Levent Zoroğlu katıldı.
Aktaş, bu sene ilk 8 içerisinde ligi tamamladıklarını belirterek, “Hayırlı bir iş için bir araya geldik. Öncelikle yapacağımız anlaşmanın hem iki taraf için hem de İnegöl’ümüz ve İnegöl’ümüzdeki voleybol sporu için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2009 yılının Aralık ayında kurulan ve kurulduğu 5,5 yıllık süreç zarfında gerçekten önemli işlere imza atan, her geçen günde çıtasını yükselten, üzerine koyarak devam eden, futbol harici branşlarda voleybol ve basketbol başta olmak üzere 10 ayrı branşta 2 bin civarında lisanslı sporcusu olan ve buna dair eğitimler, yaz spor okulları, kış spor okulları açan ve salon sporlarını sevdirme noktasında İnegöl’de ciddi bir altyapı oluşturan Belediyespor bugün bir hamlenin daha içerisine giriyor. Biliyorsunuz voleybol bizim ana branşımız. Belediyespor kurulduğunda 4 spor branşından bir tanesiydi. Şimdi 10 branşa çıktık. Ve voleybolda Allah nasip etti, 3. Ligde bir sene kalarak 2. Lige, 2. Ligde 2 sene kalarak 1. Lige çıktık. 3 yıldır da 1. Ligdeyiz. Bu yılda klasman grubundaydık. İlk 8 içerisinde ligi tamamladık. Beşiktaş gibi marka bir takım bile bizim altımızda ligi bitirdi. Onun üzerine koyarak devam etmek istiyoruz. İki yıldan beri de Bahadır Aksoy hocamızla beraber bu süreci paylaşmış ve beraberinde sporcu kardeşlerimizin, yönetimimizin katkı ve destekleriyle voleybolda gerçekten Belediyespor önemli işlere imza attı. Gerçekten önemli takımları burada veya dışarıda yendik. Ve bu yıl Belediyespor olarak voleybolda önemli ilklere başardık” dedi.
Levent Zorlu ise, “Genç bir belediye başkanımız, genç bir yönetici grubumuz var. Ben de genç bir antrenör olarak, bu içimizdeki heyecanı, çalışma azmini sahaya yansıtacağım. Başkanımızın ve yönetim kurulumuzun bize verdiği güveni yerde bırakmayıp, aldığımız yerden daha iyi bir hedefe takımımızı götürmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.