Gençlerbirliği’nde görevden alınan teknik direktör İrfan Buz, bazı şeyler kötü gittiği zaman yaşanan bu durumların normal olduğunu söyledi.

Süper Lig'de alınan üst üste mağlubiyetlerin ardından Gençlerbirliği takımındaki teknik direktörlük görevine son verilen İrfan Buz, açıklamada bulundu. Bu şerefli göreve dördüncü hafta başladıklarını dile getiren Buz, "4 puanla başladık. 22 puanla devreyi tamamladık. Öncelikle karakterli futbolcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Beraber olduğumuz dönem benim için gayet keyifli geçti. Bu şerefli görev bize başkanımız verdi. Bu süreçte yöneticilerimize ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Geride kalan haftalarda oynadıkları bazı maçlarda kötü bazılarında iyi oynadıklarına inandığını dile getiren Buz, "Kupada da çeyrek finale çıktık. Bu da bizi gururlandıran bir durum. Dün akşam ki maça gelince moralli çıktığımız bir maçta öne geçtik ama sonuçta galip gelemedik. Futbol bu maalesef kaybettik bu maçı. Bunun ardından da ayrılık oldu." dedi.

"Bazı şeyler kötü gittiği zaman futbolcuları değiştiremeyeceğinize göre teknik adam değişmek zorunda kalacak burada da böyle oldu." diyen Buz, ayrılık teklifinin İlhan Cavcav’dan geldiğini dile getirerek, başkanla görüştükten sonra ayrılma kararı aldıklarını yardımcılarının da takımdan ayrıldığını kaydetti.

Açıklamalarının ardından İrfan Buz, futbolcularla kısa bir görüşme yaptıktan sonra oyuncularla vedalaşarak kulüpten ayrıldı. Öte yandan kulüp başkanı İlhan Cavcav ise kulüp çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplamadı.

Edinilen bilgiye göre ise yeni teknik direktör adayının Mesut Bakkal olduğu, başkan İlhan Cavcav ile Mesut Bakkal arasında bir görüşme yapıldığı neticenin yarın belli olacağı öğrenildi.