Yeni Malatyaspor’da Pazartesi günü oynanan Altınordu karşılaşmasından bir gün sonra, Salı günü takımın antrenman yapması ve bunun futbol kamuoyunda ‘ceza antrenmanı’ olarak yorumlanmasıyla başlayan krize son noktayı Teknik Direktör İrfan Buz koydu.
Göreve geldiği günden beri takımının o hafta oynadığı maçtan bir gün sonraya antrenman koymayan, ancak Altınordu maçı sonrasında bu alışkanlığının dışına çıkarak Pazartesi günü oynanan müsabakanın hemen ertesi günü takıma idman yaptıran Buz, "Evet bunu ilk kez yaptım ama takıma ceza vermek için değil” diyerek, durumun yanlış anlaşıldığını ifade etti.
Ayaküstü sohbet esnasında söyledi
Antrenmanı takip eden basın mensuplarıyla ayaküstü sohbet esnasında konuyu dile getiren Buz, ilk kez maçtan bir gün sonra antrenman yaptıklarını ancak bunu ceza olsun diye yapmadıklarını belirterek, “Evet bunu ilk kez yaptım ama takıma ceza vermek için değil. Normalde takıma izin versem Pazar gününe kadar bir daha toparlayamazdım. Bu antrenmanı ceza olsun diye yaptırmadım. Bu bir yenileme çalışmasıydı. Bunu yapmasaydık Perşembeye sarkardı” dedi.