Yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele verecek olan Yozgatspor 1959 FK'nin geleceği Ser Otel'de gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda işadamları takıma 325 bin TL destek sözü verdi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından düzenlenen yemekli toplantıya işadamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Başkan Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada, takımın içinde bulunduğu durum hakkında katılımcılara bilgi verdi. Takımın başarılı olabilmesi için mali desteğe ihtiyaç olduğunu belirten Arslan, katılımcılardan yapacakları destek konusunda söz istedi.

Başkan Arslan, "Daha sağlıklı bir yapıyı meydana getirmek için Yozgat Belediyesi olarak karınca kararınca öncelik yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Yozgatspor, Yozgat'ın gerçeğidir. Yozgatspor çok uzun zamandır devam eden bir şirket yapısıyla bugüne kadar geldi. Bugüne kadar hizmet edenlere teşekkür ediyoruz, netice itibariyle süper lig tecrübesini bizlere yaşattılar, o günleri de gördük. Bugün gelinen noktada ise mevcut olan yapıyla gitmesinin mümkün olmadığı gördük ve Yozgat belediyesi olarak bir çok alanda öncülük yapmaya çalıştığımız gibi bu konuda da toplumun önüne düşerek öncülük yapmaya çalıştık. Malum önümüzde çok kısa bir süre vardı, hızlı düşünüp, hızlı karar almamız gerekiyordu. Ya eski sağlıksız yapı ile devam edeceğiz, oturacağız bir kenarda, yada yeni bir oluşum gerçekleştirecektik. Mevcut yapının sağlıklı olmadığını gördük ve ikinci şıkkı tercih ettik. Hazırda imkan varken bu işi halledip Yozgat'ın önüne çıkmayı uygun gördük. Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt'a da teşekkür ediyorum, Yozgat'ın önüne bu imkanın açılmasına fırsat verdiği için. Şefaatli Belediyespor'un kısa süre içerisinde Yozgat'ı temsil edecek noktaya gelmesi gerekiyordu Başkanımız sağ olsun bize imkanı sağladı. Oluşturduğumuz geçici yönetim ile Şefaatli Belediyespor'u, Yozgat'ı temsil edecek Yozgatspor olarak bu noktaya getirdik. Bunu yaparkende kamuoyundan gelen eleştirilere kulağımızı tıkamadık, o eleştirileri de dikkate alarak sağlıklı bir şekilde ileriye doğru adımlarımızı atıyoruz." diye konuştu.

Yozgatlı işadamları ve STK temsilcileri ise yemek sonrasında, Yozgatspor için maddi ve manevi destek taahhüdünde bulunarak, 325 bin liralık destek sözü verdi.