Antalya'nın Manavgat ilçesi Titreyengöl, Sorgun Çamlığı ve tarihi Side antik kentte Nordic Wolking(İskandinav yürüyüşü) turları başladı.

İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarka'da yoğun ilgi gören Nordic Walking sporuna Manavgat'ta yerleşik Almanlar ile tatile gelen Avrupalı turistler ilgi gösteriyor. Turistler, otelden çıkan turistler tarihi ören yerleri ve doğal güzellikleri yürürken bütün vücudu hareke ettirdiği gerekçesiyle 2 asa ile yürünen İskandinav yürüyüşünü tercih ediyor.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, kış döneminde Manavgat'ın başta Sorgun Çamlığı ve Titreyengöl bölgesinin dünyanın en ayrıcalıklı Nordic Walking parkurlarından biri olduğunu söyledi.

Hedeflerinin kış döneminde en az 50 bin Avrupalı turisti Nordic Walking sporuyla bölgeye çekmek olduğunu belirten Aydoğan, "İskandinav ve Avrupa ülkelerinde yaygın olan spor son yıllarda turizme bağlı bölgemizde de yaygın hale geldi. Hedefimiz Sorgun Çamlığı ve Titretengöl'ü bu sporda cazibe merkezi haline getirmektir." diye konuştu.