Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen, Türkiye Tekvando Federasyonu’nun organize ettiği Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası ve 6. Para-Tekvando Dünya Şampiyonası Samsun’da başladı.

Seremoni öncesi Türk ve yabancı basın mensuplarının katılımıyla şampiyonanın yapıldığı Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında WTF Başkanı Chungwon Choue'nin “Türkiye’de en çok işkembeyi seviyorum” demesi salonda bulunan tüm katılımcıları güldürdü. İşkembe sözleri tercümanın da kafasını karıştırdı. Tercümanın, Choue'nin İngilizce konuşmasını Türkçeye çevirmesi gerekirken İngilizce anlatım yapması başta Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı olmak üzere salonda bulunanları kahkahaya boğdu.

Türkiye’ye hayran olduğunu belirten Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, “Türkiye gelmekten her zaman çok mutlu oluyorum. Çünkü Türk kebaplarını çok seviyorum. Özellikle de işkembeyi çok seviyorum. Türkiye tekvandoda bizim federasyonumuz içerisindeki 206 üyemiz içerisindeki en güçlü ülkelerden birisi. Tekvandonun geçtiğimiz dünya şampiyonalarından uluslararası organizasyonlardaki en fazla madalya alan ekiplerinden birisi olduğunu burada hatırlatmak isterim. Buradaki Para-Tekvando Dünya Şampiyonası bugüne kadarki sporcu katılımı olarak en yüksek sporcunun katıldığı bir turnuva. Şu an için 34 ülkeden 127 sporcu katıldı. Para-Tekvando'da özellikle Türkiye bayanlarda çok güçlüler. Bu turnuvalardaki başarılarının devamı olarak büyük ihtimalle tahmin ediyorum ki Tokyo Olimpiyatları'nda da çok başarılı.” dedi.

“Bugün çok görkemli diyebileceğimiz spor salonunda böyle bir organizasyon gerçekleştiriyoruz” diyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, şunları söyledi: “Şimdi burada ‘Para’ ve bir de ‘GP’ tekvando şampiyonası yapılacak. Tüm bunlarla ilgili birinde 36 diğerinde ise 52 ülkeden misafirlerimiz ve sporcularımız var. GP yani Grand Prix diye tabir ettiğimiz müsabakalar için söylenecek bir şey yok. Ama Para Tekvando ile ilgili biliyorsunuz Tokyo’daki 2020 Olimpiyat oyunlarında müsabaka alanlarından biri olarak kabul edildi. Bu için buradaki Para Tekvando çok büyük önem arz ediyor. Ben Samsun Valisi olarak bu organizasyonlara en güzel şekilde ev sahipliği yapacağımızı söylemek istiyorum.”

Basın toplantısına ayrıca Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun katıldı.