Gaziantepspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında evinde Medipol Başakşehir ile oynayacakları maça ilişkin, "Çok ciddi bir rakip ile oynayacağız ilk üç haftada 9 puan aldılar. Bence bu bir tesadüf değildir" dedi.
Kırmızı-siyahlılar, Kurban Bayramı dolayısıyla 1 günlük iznin ardından evinde oynayacağı Medipol Başakşehir maçı hazırlıklarına Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde Celal Doğan Tesisleri’nde başladı.
"Maçı daha erken koparabilirdik"
Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gaziantepspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, geçen hafta oynanan Adanaspor maçı hakkında konuştu. Kartal, Maç içerisinde iyi bir mücadele ettiklerini ve 2-3 tane net pozisyonları olduğunu belirtti.
Deplasmanda oynanan Adanaspor maçında final paslarını daha iyi değerlendirmeleri gerektiğini aktaran Kartal, "İkinci yarı rakibinde iki üç tane pozisyonu vardı. Maçın hakkı da zaten beraberlikti. Her ne kadar Adanaspor ikinci yarıda bizden bir iki tane daha fazla net pozisyona girse de çok fazla bir takım boyu uzamadan taktik disiplinli oyuncularımız bağlı bir şekilde maçın başından sonuna kadar iyi bir mücadele ettik ve sonuçta bir puan aldık" dedi.
"Zamana ihtiyacımız var"
Lig’in çok zorlu mücadele içerisinde geçtiğini dile getiren Kartal, "Her takım puan alabiliyor. Biz bunun bilincindeyiz çok iyi çalışıyoruz. Bizim zamana ihtiyacımız var. Aramıza yeni gelen geç gelen oyuncu arkadaşlarımız var. Bunların fiziksel anlamda takımdaki hazır olan diğer arkadaşlara yetişmesi için biraz zamana ihtiyacımız var. Artı takımında hep birlikte futbol oynayarak ortaya bir şeyler çıkması için çıkarta bilmemiz için de taktiksel anlamda sistemi anlamında da yine bir zamana ihtiyacımız var. Ama bu zaman içerisinde de biz çok fazla ligden ve rakiplerimizden kopmadan toplayabildiğiniz kadar en iyi puanları toplayıp takımımızda da ideal 11 oluşturmaya çalışıyoruz şu anda" diye konuştu.
"Çok ciddi bir rakiple oynayacağız"
Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında evinde oynayacağı Medipol Başakşehir maçına da değinen İsmail Kartal, "Başakşehir’de Abdullah Avcı 1 dönem ayrıldı. Tekrar geri geldi. Ama o takım 1 dönem Süper Lig’de iken ikinci lige düştü, tekrar bugün süper ligde olmasına rağmen zannediyorum uzun zamandır orada birlikte oynayan oyuncular var. Bu takım artık çok disiplinli oynayan çok istikrarlı bir antrenörleri var kulüp yönetimi var ve futbol takımı var aynı oyuncularla her yıl ne yaptıklarını iyi bilerek sahada iyi bir duruş sergileyerek mücadele ediyorlar. Çok ciddi bir rakibimizle oynayacağız, ilk üç haftada 9 puan aldılar. Bence bu bir tesadüf değildir uzun yıllardır birlikte olmalarının birlikte çalışmalarının istikrarlı hedeflerin ortaya koyduğu bir puan sıralaması vardır. Biz de yeni kurulan bir takımız, eksiklerimiz var. Bu hafta cezalı olan İldiz aramıza katılacak en iyi şekilde Başakşehir maçına hazırlanıp bu maçtan da puan ya da puanlarla ayrılmak istiyoruz" şeklinde konuştu.