Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kardemir Karabükspor karşısında iyi mücadele edip disiplinli oynadıklarını söyledi.

Deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 2 - 1 mağlup eden lider Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ikinci yarıya iyi bir galibiyetle başladıklarını belirterek, "Bu hafta da bunu devam ettirmek istiyorduk. Saha şartları çok da elverişli değildi. Dışarıdan ne kadar iyi görünse de çok fazla topun hızını arttıramadık, çok coşkulu oynayamadık; ama çok disiplinli oynadık, iyi mücadele ettik. İyi pozisyonlar bulduk, rakibe de fazla pozisyon vermedik. Birkaç tane ceza alanı dışından şutlar attılar." şeklinde konuştu.

Kardemir Karabükspor'u deplasmanda son 4 sezonda ilk defa yendiklerini de dile getiren Kartal, şöyle devam etti: "Sonuç olarak bu akşam 3 puan aldık. İyi mücadele ettik, disiplinli oynadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Önümüze bakıyoruz, yolumuza devam ediyoruz."

Kuyt ve Diego'yu oyundan alarak sahada Sow, Emenike ve Webo ile yer aldıklarının hatırlatılması üzerine Kartal, "Kuyt'un 3 sarı kartı vardı. Ufak da sıkıntısı vardı. Koruma amaçlı Moussa değişikliği yaptık. Diego da yoruldu yerine yüksek topları tutması düşüncesiyle Webo'yu aldık." diye konuştu.

KARTAL'DAN SELÇUK'A ÖVGÜ

Doğum gününde takımı adına ilk golü kaydeden Selçuk Şahin'le ilgili de konuşan İsmail Kartal, "Selçuk Şahin bu takımın en önemli oyuncularından bir tanesi. Uzun yıllar Fenerbahçe'ye hizmet etmiştir. Uzun yıllar demeyelim ama birkaç yıl daha futbol oynamasını istiyorum. Çok iyi bir profesyonel ve iyi bir Fenerbahçeli. Her zaman takım arkadaşları ve Fenerbahçe için mücadele eden bir oyuncu. Selçuk Şahin'i bu akşamki performansından dolayı tebrik ediyorum ve kendisine teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

TOLUNAY KAFKAS: RAKİBİN YARATICI OYUNCULARI, UFAK TEFEK HATALARIMIZI MAALESEF AFFETMİYORLAR

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da oyunun büyük bir bölümünde hakim taraf olduklarını belirterek, "Rakibin de çok yaratıcı iyi oyuncuları var. Ufak tefek hatalarımızı maalesef affetmiyorlar." dedi.

Kafkas, şöyle konuştu: "Tabii böyle takımlara karşı geriye düşmek kolay olmuyor. Tekrar forse etmeye çalıştık. Oyuncularım elinden geleni yaptılar. Maçı berabere bitirecek pozisyonları da ürettik. Fakat neticesinde mağlup olduk. Şimdi 16 tane final niteliğinde maçımız var. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum."