Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Oyuncularımızla bir hedef koyduk. Şimdi bunların iki tanesini gerçekleştirdik. Şimdi önümüzde 4 tane final maçımız var. Bu maçları kazanmak için sahaya çıkacağız ve kazanıp rakiplerimizi bekleyeceğiz." dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3-2 kazandıkları Medicana Sivasspor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, Sivas’a kazanmak için geldiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Çünkü rakiplerimizden bir tanesi kendi evinde kazandığı için biz de mutlak 3 puan için maça çıktık. İyi başladık, sonuçta Medicana Sivasspor takımı da iyi bir takım iyi oyuncuları var ve her an gol atabilecek bir takım. Bunların bilinciyle sahaya çıktık, fakat ilk yarı geriye düştük. 2. yarıya Webo hamlesiyle başladık, oyuncularımızın daha coşkulu ve daha üretken oynamalarını istedik. Çünkü kazanmamız gereken bir maçtı. Burada kaybedeceğimiz puan ya da puanlar bizi şampiyonluk yarışından uzaklaştırabilirdi.

Oyuncularımızla devre arasında bunları konuştuk. Yaptığımız hamlelerle beraber kazanmasını bildik. 2. yarı en az 3-4 net pozisyon bulduk. Maçın genelinde oyuna hakim olan taraf bizdik. Haklı bir galibiyet elde ettik, oyuncularımı tebrik ediyorum. Sivasspor’a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum."

Oyuncularının geri düşmelerine rağmen asla pes etmemeleri adına bir reaksiyon ortaya koyabilmeleri ve maç kazanmalarının önemli olduğunu kaydeden Kartal, "Her zaman bu böyle olmuyor, sonuçta şampiyonluğa oynuyoruz ve her maç bir final, bu maçların final olduğunu bildiğimiz ve kaybedenin şampiyonluktan bir adım daha uzaklaşacağı için hepimiz bunun bilincindeyiz. Maçta oyuncuların ortaya koyduğu reaksiyonla büyük takımın büyük oyuncuları olduğunu gösterdiler ve maçı kazandık." diye konuştu.

"HER MAÇ BİZİM İÇİN FİNAL"

Her maçın kendileri için final olduğuna işaret eden teknik direktör İsmail Kartal, "Biz maç maç düşünüyoruz, maçtan öncede 5 maçımız var dedik, her maç final bizim için. Biz bütün maçlarımızı kazanıp rakiplerimizin bir yerde takılmasını, kendi aralarında oynayacakları maçta beraberlik veya deplasmanda kaybedecekleri puanla beraber biz şampiyon olacağımızı düşünüyoruz. Oyuncularımızla bir hedef koyduk. Şimdi bunların iki tanesini gerçekleştirdik. Şimdi önümüzde 4 tane final maçımız var. Bu maçları kazanmak için sahaya çıkacağız ve kazanıp rakiplerimizi bekleyeceğiz." ifadesini kullandı.

LUCESCU’NUN GELECEĞİ İDDİASI

Sezon sonunda Romen teknik direktör Mircea Lucescu’nun teknik direktörlük için adının geçtiği iddiasının sorulması üzerine İsmail Kartal, "Ben bu söylentilerden hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Fenerbahçe büyük bir kulüptür ve büyük bir camiadır. Fenerbahçe’nin kapısı her antrenöre açıktır. Herkes buraya gelebilir ve çalışabilir. Sezon bitince herkes için hayırlısı neyse o olsun." diye cevap verdi.