Gaziantepspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, milli maç öncesi evlerinde oynadıkları Trabzonspor galibiyeti için "Trabzonspor galibiyeti, taraftarlarımıza, Gaziantep şehrine armağanımız olsun" dedi.
Kırmızı-siyahlı takımın teknik direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor galibiyeti, şehirde yaşanan terör olayları, takım hakkında ve genç oyuncular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Celal Doğan Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman ısınma koşusu ve açma-germe egzersizleri ile başladı. Antrenmanın ana bölümünde koordinasyon, pas ve yarı alanda oyun çalışmaları gerçekleştirildi.
Antrenman öncesi teknik ekip ve oyuncular 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Türk Bayrağı açarak kutladı. Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gaziantepspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gaziantep’te yaşanan terör olaylarında özellikle yabancı oyuncuların eşlerini ve çocuklarını arayamaması bu nedenden dolayı da sabaha kadar uyumadıklarını söyledi. Hafta sonu alınan Trabzonspor galibiyetini de değerlendiren Kartal, oyunun genelinde onlardan daha fazla koşan ve daha fazla mücadele eden bir Gaziantepspor vardı. Çok haklı bir galibiyet elde ettik. 3 puanı aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Galibiyet taraftarlarımıza ve Gaziantep şehrine armağanımız olsun" dedi.
“Çok haklı bir galibiyet elde ettik”
Sezonun ilk haftasında deplasmanda oynadıkları Gençlerbirliği maçının yaşanan terör olayına denk gelmesinden dolayı maça sıkıntılı başladıklarını dile getiren Kartal, "İlk hafta söylediğim gibi sıkıntılı başladık. Hastalıklarımız eksiklerimiz vardı. Malum patlama oldu. Yabancı oyuncular eşlerini çocuklarını aramadı. Sabaha kadar uyumamışlar. Bunu bir an önce unutup toparlanmamız gerekiyordu. Kendi evimizde de taraftarlarımıza karşı iyi mücadele edip lige iyi başlamamızın sinyallerini mesajını vermemiz lazımdı. Gaziantep’te yaşanan bu son terör olaylardan sonra taraftarlarımıza ve halkımıza mutlu etmek içinde hep beraber söz vermiştik. Onun için iyi bir motive olduk çok iyi konsantre olduk. Rakibi bir hafta boyunca iyi analiz ettik. Oyunun genelinde baktığımız zaman Trabzon takımının birkaç tane kontrataktan bize göre daha fazla pozisyonu olabilir. Ama ilk devre biz hiç pozisyon vermeden daha baskılı oynadık. İkinci yarı da özellikle ilk 15-20 dakika biz daha baskılı daha iyi oynadık. Gol pozisyonlarımız vardı. Daha sonra Trabzon’un da pozisyonları oldu. Ama oyunun genelinde onlardan daha fazla koşan ve daha fazla mücadele eden bir Gaziantepspor vardı. Çok haklı bir galibiyet elde ettik. Ve 3 puanı aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Taraftarlarımıza Gaziantep şehrine armağanımız olsun” dedi.
“Takımımızın oturması için en az 5-6 haftaya ihtiyacımız var”
Gaziantepspor’un ne zaman hazır bir takım görüntüsü vereceği sorusuna cevap veren İsmail Kartal, “Hala oyuncularımızın eksik antrenmanları var. Ve aramıza geç katılan sakat olan arkadaşlar var. Zannediyorum 1-2 veya 2-3 tane oyuncu gelebilir. Onların da aramıza gelmesiyle hazır hale gelebiliriz. Tabi öncelikle takımın birbirine uyum sağlaması lazım. Antrenman eksiği olan arkadaşların arkadaşlarına yetişmesi lazım. Ve özellikle de şehrimize, ülkemize ve ligimize adapte olmaları lazım. Bunlar zaman alacak şeyler hemen birden olmuyor. Ama bizde zamanımız yok. Kısa bir zaman içerisinde lig başladı.Bu kısa zaman içerisinde takımımızı en iyi şekilde hep beraber ve hep birlikte rakiplerle mücadele edebilecek bir seviye getirmek için çok çalışıyoruz. Bu akşam yada yarın akşam 1-2 tane oyuncunun da gelmesini bekliyoruz. Bu oyuncuların da gelmesi ile beraber bizim takımımızın oturması için en az 5-6 haftaya ihtiyacımız var” diye konuştu.
“Beşiktaş ile hazırlık maçımız var”
Salih Dursun transferi konusuna da açıklık getiren İsmail Kartal, "Salih Dursun transferi daha henüz belli değil. Bir görüşme var, ama hala netlik kazanmış değil" dedi.
Hafta sonunda hazırlık maçı oynayacaklarını söyleyen Kartal, ”Beşiktaş ile İstanbul’da bir hazırlık maçı var. Cumartesi günü Vodafone Arena’da gece maçına çıkacağız. Ligdeki Adanaspor maçı öncesi son eksiklerimize bakmak adına Beşiktaş maçı bizim için iyi bir hazırlık maçı olacaktır” dedi.
“Alpay önü açık geleceği olan bir futbolcumuz”
Trabzonspor maçında ilk 11’de oynayan Alpay Koçak hakkında olumlu mesajlar veren İsmail Kartal, “Fenerbahçe Kulübü’nde hocalık yaptığı zamanda 6-7 oyuncuyu birden oynattım. Gençlere önem veren bir hocayım. Çünkü şans vereceksiniz ki hep kendi takımınız hem de Türk futboluna kazandırabilesiniz. Alpay da önü açık geleceği olan bir futbolcumuz inşallah hem kendisi için hem de ülkemiz için kazanılmış bir oyuncu olur. Bundan sonra daha çok çalışarak takımda yer bulmak için mücadele eder. Bulduğu şansları da iyi değerlendirir. Hem Gaziantepspor kendisinden faydalanmış olur. Hem de Türk futboluna genç bir oyuncu kazandırmış oluruz” diye konuştu.