Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Türkiye Kupası'nda turu geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 mağlup ederek yarı finale yükseldiği maçın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, ilk maçta tur için avantaj yakaladıklarını hatırlatarak, "Skor avantajını bilerek turu geçmek için planlarını yapmıştık. İyi mücadele ettik. Erken gelen gollerle öne geçtik. Rakipten bir kisi atılınca işimiz kolaylaştı. Turu geçtiğimiz için mutluyum. Turdan ziyade bu akşam sakat olan bazı oyuncuların geri dönüşümleri iyi futbol oynayarak dönmeleri beni mutlu etti. Artık pazartesi günkü Bursaspor maçını düşünüyoruz." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Zor bir dönemden geçtiniz. Takımı nasıl motive ettiniz ?" sorusuna ise İsmail Kartal, "Yaşananlar hepimizin bildiği gibi şeyler, kolay şeyler değil. Otobüsün içinde olanlar bilir. Oyuncuların psikolojilerini düzeltmeye çalışıyoruz. Onların kafalarını dağıtarak mutlu ve huzurlu bir şekilde antrenman yaptırmaya çalışıyoruz." diye cevapladı.

Kartal, Fenerbahçe'den parasını alamadığı için TFF'ye başvuran Diego Ribas'ın sakat olduğu için kadroya alınmadığını sözlerine ekledi.