Kanada’da düzenlenen Kadınlar Dünya Kupası’ndan elenen İspanya Kadın Milli Futbol Takımı oyuncuları, teknik direktör İgnacio Querada'nın görevine son verilmesini istedi.
Çarşamba günü Güney Kore’ye 2-1 yenilen kadın futbolcular, Toronto’dan ortak bir açıklama yayımlayarak, teknik direktör İgnacio Quereda’nın görevden alınmasını istedi. Dünya Kupası’na hazırlıkların eksik olduğunu öne süren 23 futbolcu, değişimin şart olduğunu vurguladı.

Açıklamada, “Bir dönemin sonuna geldiğimize ve değişimin şart olduğuna inanıyoruz. Antrenör ve teknik ekibe bu şekilde ilettik. Güven kaybolduğu zaman gruptan çıkılamaz, hedeflere ulaşılamaz.” denildi.

QUEREDA: İSTİFA ETMEYECEĞİM

Özeleştiri yaptıklarını ve daha iyi oynayabileceklerini kaydeden İspanyol kadın futbolcular, “Bu jenerasyon daha fazlasını başarmak için yeterli azim ve kaliteye sahip.” ifadelerini kullandı.

27 senedir İspanya Kadın Milli Takımı’nı çalıştıran Quereda, oyuncuların açıklamasına şaşırdığını belirterek, istifa etmeyeceğini söyledi.

İlk kez Dünya Kupası’na katılan İspanya kadın milli futbol takımı, Brezilya ve Güney Kore’ye yenilirken, Kosta Rika ile berabere kalmıştı.