Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, İspanya Grand Prix Şampiyonası’na katılan kadın sporcular hakkında, “Kızlarımız yaptığı yurt dışı kamplarında ve turnuvalarında olimpiyatlardaki rakiplerini takip etme fırsatı yakaladı” dedi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 9-10 Temmuz arasında tarihlerinde İspanya’nın Madrid kentinde düzenlenecek olan İspanya Grand Prix Şampiyonası’nı değerlendirdi. Turnuvanın Rio 2016 Olimpiyatları’nda mücadele edecek kadın güreşçiler için büyük bir tecrübe olacağının altını çizen Aydın, “Bayanlar Milli Güreş Takımımız bu yıl çok iyi bir çıkış yakaladı. Olimpiyatta 6 sıkletin 5’inden kota aldılar. Ancak bayanlarımızın yurt dışı turnuvalarda ve rakiplerini tanımada eksiklikleri bulunuyordu. Biz de kızlarımızın deneyimlerini artırmak ve rakiplerini yakından tanımaları için olimpiyat öncesi onlara sıkı bir program hazırladık. Yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede 4 ülkede çeşitli ülkelerin güreşçilerinin de katıldığı kamplarda ortak çalışmalar yaptırdık. Bunun yanı sıra yur tdışı turnuvalarda maçlar yapmasını sağladık. Federasyon olarak onlara tüm imkanları sağladık" şeklinde konuştu.
"Rakiplerini takip etme fırsatı yakaladı"
İspanya Grand Prix Turnuvası’nın milli güreşçiler için olimpiyattan önceki son ve en önemli turnuva olduğunu belirten Başkan Aydın, “Kızlarımız yaptığı yurt dışı kamplarında ve turnuvalarında olimpiyatlardaki rakiplerini takip etme fırsatı yakaladı” diye konuştu.