İspanya La Liga’da 16 Mayıs’tan itibaren greve giden futbolculara kulüplerin baskı yaptığı iddia edildi.

İspanya Ulusal Mahkemesi’nde bugün Profesyonel Futbol Ligi LFP’nin, İspanyol Futbolcular Derneği’ne (AFE) açtığı grev davasının ilk duruşması yapıldı.

AFE Başkanı Luis Rubiales, mahkeme çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Grevin yasal olduğuna inanıyorum.” dedi.

Bazı kulüplerin futbolcularına baskı yaptığını dile getiren Rubiales, “Oyuncuların hepsi bu konuda ittifak halinde ve bazı kulüpler baskı yapıyor. Baskı yapmayan kulüpleri ve birliklerini bozmayan futbolcuları tebrik ediyoruz. Mektuplar yazılıyor ve bu konuda mahkeme kararı var dolayısıyla hata yapmamalarını talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Taraflarla diyaloga açık olduklarını belirten Luis Rubiales, LFP’nin masaya oturmak istemediğini öne sürdü.

“HAFTALIK ZARAR 50 MİLYON EURO”

Mahkeme çıkışında gazetecilere konuşan LFP Başkanı Javier Tebas ise grevin yasal olmadığını savundu.

Kararın yarın açıklanacağını bildiren Tebas, “Her zaman dediğim gibi grev yasal değildir ve fikrimi değiştirmeyeceğim. Her oynanmayan haftada 50 milyon Euro zarar olduğunu hesapladık. Her zaman anlaşmaya varılabilir ama bu çatışma yasal değil. Bazı futbolcuların oynamak istediğinden eminiz.” dedi.

Hükümetle maçların yayın hakları konusunda anlaşmazlığa düşen İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), La Liga’da maçları askıya almıştı.

Kulüplerden oluşan Profesyonel Futbol Ligi LFP, Federasyonun böyle bir yetkisi olmadığı gerekçesiyle dava açmıştı.