İstanbul Başakşehir Futbol Kulubü ile İspanya'nın önde gelen kulüplerinden Atletico Madrid arasında futbol akademisi çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda bugün gerçekleştirilen görüşmeler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nde yapılan toplantıya Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Atletico Madrid CEO’su Miguel Angel Gil, Manchester United ve Chelsea altyapılarında da görev alan futbol adamı ve Atletico Madrid'in başdanışmanı Peter Kenyon katıldı.

Uzun zamandır Atletico Madrid Kulübü ile görüşmeler yaptıklarını dile getiren Göksel Gümüşdağ, "Türk futbolunun son dönemlerde çok konuştuğumuz, kulüplerin futbol altyapılarıyla ilgili yapmaları gereken yatırımları ne şekilde ileriye götürebiliriz, nasıl geliştirebiliriz bağlamında İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak, Başakşehir ilçemizde belli adımlar attık. Atletico Madrid, dünyanın en önemli altyapısına sahip kulüp. Dolayısıyla yaptığmız görüşmelerin sonuna doğru geldik. Zannediyorum 3 - 4 ay içinde Atletico Madrid ile İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün altyapı paylaşımı, sağlanacak. Altyapı ile ilgili bu birlikteliğimizi Mart - Nisan gibi imza töreniyle gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Gümüşdağ, futbol akademisi projesinin hem Türk futbolu hem de İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü vizyonu açısından da çok önemli olduğunu belirterek, altyapı paylaşımı kapsamında Atletico Madridli oyuncuların İstanbul Başakşehir'de İstanbul Başakşehirli futbolcuların da Atletico Madrid'de eğitim alacaklarını kaydetti.

Atletico Madrid CEO’su Miguel Angel Gil de böyle bir adım atarken sürekliliği önemsediklerini belirtti. Miguel Angel, "Bu sadece yerel ya da iki ülke arasında oluşan bir proje gibi görünmesin, bu bir dünya projesi. Arda sayesinde Atletico Madrid bu pazara ilgi gösteriyor. Onun için de önemli bir süreklilik bizim markamızı Türkiye'ye getiren bir elçi olmasıdır. Kendi markamızın buradaki kalıcılığını sağlamak, söz verdiklerimizi hayata geçirmek, bu yörenin çocuklarına parlak bir gelecek vaat edebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve sözümüzü tutmak için burada olacağız. Arda ve bu proje arasındaki köprü sayesinde de İspanya'daki herkes Türkiye hakkında daha çok bilgilenecek ve burasıyla ilgili sempati besleyecek." diye konuştu.

Açıklamaların ardından Göksel Gümüşdağ ve Miguel Angel, birbirlerine kulüplerinin formalarını hediye etti. Toplantı, çekilen fotoğrafların ardından son buldu.