İstanbul'da yarın gerçekleştirilecek 27. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın onur konuğu İngiliz yüzücü Adam Walker, İstanbul Boğazı'nda gösteri yüzüşü yaptı.

Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı sahilinde yapılan gösteri yüzüşünde, Walker'a Manş Denizi'ni geçen ilk Türk kadın yüzücü Nesrin Olgun, Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk yüzücü Emre Seven ile 2014 FINA Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonu Ahmet Nakkaş eşlik etti.

Etkinlik kapsamında boğazda yaklaşık yarım saat yüzen sporcular, basın mensuplarına poz verdi.

Gösterinin ardından Cihan’a özel açıklamada bulunan Adam Walker, İstanbul'da bulunduğundan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Boğaz harika. İstanbul harika. Yemekleri çok güzel. İnsanların buraya kesinlikle gelmesi lazım." diye konuştu.

Boğazın güzelliğine de dikkat çeken Walker, "Daha önce birçok yerde yüzdüm. 17 saat suyun içerisinde olduğum oldu. Köpek balıkları geldi beni yunuslar kurtardı. Deniz analarının bir şekilde saldırısına uğradım. Ama bunlara rağmen çok güzel. Bu da benim için farklı bir meydan okuma. Burada olduğum için çok mutluyum." dedi.

Neden yüzmeyi seçtin? sorusuna Walker, "Aslında yüzme beni seçti. Çünkü ben bir film izledim. Bu filmi izlediğim zaman oradaki adam İngiliz Kanalı’nı yüzerek geçiyordu. Ben de dedim ki neden ben de bunu yapmayayım. Ben de yapabilirim diye düşündüm. Bu aslında çok zorlu. Dünyada bunu yapabilmiş sadece bin kişi var. Ve bunun da ötesine geçip 7 tane okyanusu yüzdüm. Herzaman ilgim vardı bunun para ya da şöhretle bir ilgisi yok. O yüzden 'Yüzmek beni seçti' diyebilirim." şeklinde cevap verdi.

Mersin-Kıbrıs arası yüzer misin? şeklinde sorulan bir soruya ise Walker, şöyle cevap verdi: "Zorluklara açığım ama benim durumum artık şöyle; bu açık su yüzücülüğünün yaygınlaşmasını istiyorum. İnsanların güvenli şekilde yüzmesini istiyorum. Aynı zamanda yunusları korumada da aktif şekilde görev alıyorum sivil toplum örgütleri ile. Eğer böyle bir organizasyonda iyi bir amaca hizmet ederse elbette yüzmek isterim."

RLLS diye bir boğulmaya karşı sivil toplum örgütü ile beraber sosyal sorumluluk projesinde yer aldığını da kaydeden Adam Walker, "İngilizler ile beraber gerçekleştiriyoruz bu projeyi. Aynı şekilde yunusları koruma ile ilgili çeşitli çalışmalar da yapıyoruz. 7 yıldır bütün yüzüşlerimi bunlara adıyorum. Ve biliyorsunuz ki yunuslar beni köpek balıklarından kurtardı. Bu da benim için çok anlamlı bir neden. Okyanusu kurtarmak benim için çok önemli bir neden. Çünkü biliyorsunuz ki dünyanın her tarafı yüzde atmışı okyanuslar ile kaplı. Ve bunu korumak çok önemli. Öte yandan yüzmek herkese lazım. Bu mutlaka yaygınlaştırılmalı."diyerek sözlerini tamamladı.

27. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, yarın saat 10.00'da başlayacak. Yarışlara 49 ülkeden 1096’sı Türk, 892’si yabancı olmak üzere 1988 yüzücü katılacak. Yarışlar Anadolu Yakası'ndan Kanlıca'dan başlayacak ve Avrupa Yakası'nda Kuruçeşme'de sona erecek.