İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı, Yıldız Holding’in yönetim kurulu başkanı Murat Ülker'e çağrıda bulunarak birlikte çalışma teklifi yaptı.

Kulüp Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, "Ülker gurubu kıt imkânlarla kurulmuş bir aile şirketi olarak çeşitli zorluklarla mücadele ederek muteber bir firma ve önemli bir marka olmayı başarmış, bugün de dünya pazarlarında ürünleriyle haklı bir yer edinmiş, ender milli firmalarımızdan biri olduğunu biliyor, başarılarınızı yürekten kutluyoruz." denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Yoğun ticari faaliyetlerinizle birlikte sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde ülkemizde spora verdiğiniz desteği de yakından takip ve takdir etmekteyiz.
Geçtiğimiz günlerde basına yansımış haliyle, Ülker gurubu olarak profesyonel futbola vermiş olduğunuz desteği geri çekme kararı aldığınızı öğrendik. Uluslararası ciddi bir birikim ve tecrübeye sahip kuruluşunuzun bir kısım gerekçelerle böyle bir karar almasını anlayışla ile karşılıyoruz.

Futbolun şiddet, kavga ve gerginlikle anılır olması, marka değerindeki dramatik düşüş, müsabakaların cazibiyetini yitirmesi, seyircisiz boş statlar ve fair play’le örtüşmeyen atmosfer gerekçesi ile bu güne kadar 'Futbol'a verdiğiniz ve bundan sonra geri çektiğinizi açıkladığınız desteği, hizmet değeri çok daha yüksek ve çok daha halka yaygın bir şekilde kullanılması adına birlikte önemli projelere imza atabiliriz.

Sevgili Murat Ülker, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak 22 branşta ve yaklaşık 40.000 lisanslı sporcusuyla ülke gençliği ve sporuna en önemli hizmeti vermeye çalışan bir spor kulübüyüz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor kulübü olarak, sporcularımızın beden kasları ve teknik kabiliyetlerinin geliştirilmesi yanında kültürel faaliyetlerimizle beyin ve fikir kaslarının gelişmesine de destek olmayı hayati bir vazife ittihaz ettik. Çünkü bir sporcunun başarıyı yakalayabilmesi için ahlaki yeterlilik ve milli bilinç sahibi olmasının çok önemli bir unsur olduğuna inanan bir yaklaşımımız var.
Kulüp olarak hemen hemen bütün branşlarda, başta olimpiyatlar olmak üzere, dünya ve bölgesel şampiyonalarda ülkemizi temsil eden milli takımlarımıza en çok sporcuyu vermekten büyük gurur duyuyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü 'milli takımlara en çok sporcu veren spor kulübü' unvanı özel ödülüne sahip olmakla beraber spor camiasında gerçekten özel bir yere sahiptir. Bazı branşlarda neredeyse milli takım kadrolarımızın tamamının kulübümüzün sporcuları tarafından oluştuğunu görmek çalışma azmimizi ve sorumluluğumuzu kat be kat arttırmaktadır.

Değerli Murat Ülker, son yıllarda ülkemizde gerek hükümetimiz gerekse belediyelerimizin spora çok ciddi yatırımlar yapılmakta olduğuna şahit oluyoruz. En son teknolojik özellikleri taşıyan devasa spor tesislerinden tutun, kenar köşedeki en küçük park alanlarımızın bile birer fitness salonuna dönüştüğüne şahit oluyoruz. Fakat ulusal ve uluslararası çapta sportif başarılarımızın bu gelişme ile eş değerde olmadığı da gayet açıktır. Bu husustaki haklı serzenişi ülke idarecilerimizden de zaman zaman duymaktayız. Tesislerimizde inanılmaz artış var, kabiliyetli yeni nesil var, fakat netice olarak başarı istenildiği ölçüde değil, maalesef…

Başarıya giden yolda spor kulüplerimizin ve yöneticilerinin önemi daha da artmaktadır. Maksadı sadece gençliğe ve spora hizmet olan kulüp ve samimi idarecilerin sayısı arttıkça başarının daha da arttığına hep birlikte şahit olacağız. Spora verdiğiniz desteği, altyapılar güçlensin, oyuncular çıksın, Avrupa’da, hatta dünyada ülkemiz söz sahibi olsun diye tarif ediyorsunuz. İşte kulübümüz tam da onu yapmaktadır.

Sevgili Murat Ülker, sizleri 'dünyanın en büyük spor kulübü' olan İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübünü ve hizmetlerimizi daha da yakından görüp değerlendirmek üzere tesislerimize davet ediyoruz. Sizleri tesislerimizde ağırlayıp tecrübelerinizden de faydalanmak bizleri mutlu edecektir…"