Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan Mardin’de görev yapan 20 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.
Mahalle muhtarların sorunlarını tek tek dinleyen Uğur Pekcan, vatandaşın huzur ve güveni için gece gündüz çalıştıklarını, burada görev yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Mardin’i ve Mardinlileri daha çok sevdiğini belirten Pekcan, "Sizlere hizmet etmek için buradayız. Muhtarlar bizim göz bebeğimizdir. Muhtarın devlet ile vatandaş arasında köprü olduğunu çok iyi biliyoruz. Yılda birkaç defa muhtarlarımız ile bir araya gelerek fikir alışverişlerinde bulunmak niyetindeyiz. Muhtarlarımızdan ricamız görevlerini önemsemeleridir." dedi

Muhtarlara her konuda yardımcı olmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Pekcan, "Telefonum 24 saat açıktır. İstediğiniz saate arayabilirsiniz. Mardin’de asayişin huzur ve güven ortamını sağlamak için ekiplerimiz 24 saat vatandaşın hizmetindedir. Özellikle terk edilmiş tarihi evlerde uyuşturucu kullanımı konusunda bizde sisin gibi hassas davranıyoruz. 2015 yılında ilk 4 ayda 120 yakın yapılan uyuşturucu uygulamasında 46 kişi hakkında işlem yapıldı. Mardin’de yaşayan Suriye’lilerin %5 suça karışıyor. Mardin’liler Suriye’lilere ev sahipliği yapıyor. Toplumsal huzuru korumak için muhtarların desteğine ihtiyacımız vardır. Bu nedenle inşallah sık sık bir araya geleceğiz." şeklinde konuştu Toplantıya katılan muhtarlar ise mahalle aralarında ve terk edilmiş tarihi evlerde uyuşturucu kullanan gençlere ve suça karışan Suriyelilere yönelik daha caydırıcı önlemlerin alınmasını istedi.