Avrupa Yüzme Birliği Federasyonu tarafından ikinci kez düzenlenecek olan Uluslararası U17 Bayanlar Sutopu Turnuvası, 29 Ocak-1 Şubat tarihlerinde İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

İstanbul Cup 2015'in milliler için önemli bir tecrübe olacağı belirtilirken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı açıklamada, sporculara başarılar dilerken, milli sporcu Aleyna Sert ise şampiyonluk hedefiyle mücadele edeceklerini söyledi.

Uluslararası U17 Bayanlar Sutopu Turnuvası İstanbul Cup 2015’te mücadele edecek olan millilerin müsabakalara galibiyet hedefiyle çıkacaklarına inandığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, turnuva öncesinde genç sporcuların hırslı olmalarına da dikkat çekerek, bu organizasyonun su sporlarına büyük önem veren Türkiye için bir şans olduğunu söyledi.

"O ATMOSFERİ SOLUMALARI SPOR HAYATLARINA OLUMLU BİR ŞEKİLDE YANSIYACAKTIR"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Cup 2015’te ülkemizi temsil edecek olan milli takıma turnuva öncesinde başarılar diledi.
Turnuvanın genç sporcuların spor serüvenlerine önemli katkılar sağlayacağına işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, "Sporcu kardeşlerimizin şimdilerde elde edecekleri tecrübeler yakın vadede meyvelerini verecektir. Bu kapsamda uluslararası organizasyonlarında mücadele etmeleri, o atmosferi solumaları ve bayrağımızı temsil etmenin sorumluluğunu üstlenmeleri spor hayatlarına olumlu bir şekilde yansıyacaktır." dedi.

Milli sporcu Aleyna Sert ise yaptığı açıklamada, turnuvaya bir yıl öncesinde çalışmaya başladıklarını ve hemen her gün süren antrenmanların müsabakalara olumlu bir şekilde yansıyacağına inandıklarını ifade etti.

Zorlu rakiplerle karşılaşacaklarını ve bu kapsamda deneyim kazanma noktasında da değerli bir turnuvaya çıkacaklarını söyleyen milli sporcu Sert, "Takım olarak turnuvaya hazırız. Her birimizin de ortak hedefi şampiyonluk." dedi.

Avrupa Yüzme Birliği Federasyonu tarafından ikinci kez düzenlenecek olan Uluslararası U17 Bayanlar Sutopu Turnuvası, 29 Ocak-1 Şubat tarihlerinde İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Türk Milli Takımı'nın yanı sıra Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya ve Sırbistan gibi güçlü rakiplerin mücadele edeceği turnuvaya toplamda 75 milli sporcu katılım gösterecek. Müsabakalar İstanbul Ataköy'de bulunan yüzme havuzunda yapılacak.