18 Ülkeden 110 Atletin katılacağı İstanbul Indoor Cup heyecanı 17 Şubat Cuma günü Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda yaşanacak.

Bu yıl 4. kez düzenlenecek olan ve ilk kez Avrupa Atletizm Birliği Permit yarışmaları kapsamına alınan İstanbul Indoor Cup heyecanı 18 ülkeden 110 atlet ile 17 Şubat’ta yaşanacak. Turnuvada kadınlarda 4, erkeklerde 7 olmak üzere toplam 11 branş olacak. Organizasyonun tanıtımı Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdür İsmail Özbayraktar ile milli sporcular Batuhan Altıntaş ve Emine Hatun Tuna katıldı.

Çintimar: “Kürsüyü doldurmak istiyoruz”

Fatih Çintimar, kürsüye birden fazla sporcuyu çıkarmak istediklerini söyleyerek, "Tribünlerin dolmasını istiyoruz ama öncelikli hedefimiz pistte kürsünün üstünü doldurmak. Eğer biz üzerimize düşeni yaparsak eminim seyircilerimiz de gelecektir. Burada en az üç tane Avrupa rekoru kırılmasını bekliyoruz. Bu rekorları bizim sporcularımızın kırabileceğini düşünüyorum. Şu anda 17 ülkeden sporcu katılıyor. İnşallah önümüzdeki senelerde bu sayıyı daha yukarılara çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Özbayraktar: “Atletizmi sporun atası olarak görüyoruz”

İsmail Özbayraktar ise, organizasyonu iki yıldır atletizm federasyonu ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirterek, "Dokunduğumuz organizasyonları bir üst düzeye çıkarabiliyoruz. Atletizmi sporun atası olarak görüyoruz. Belli gerçeklerinde farkında olarak hareket ediyoruz. Halkımızın atletizme olan ilgisini arttırmak için sürekli çalışıyoruz. Salon atletizmi bizim çok önem verdiğimiz bir organizasyon” şeklinde konuştu.

2014 Avrupa Kros Şampiyonu Emine Hatun Tuna ise organizasyonun kendileri için önemli bir tecrübe olacağını ve bu tür etkinliklerin sayısının artmasını istediklerini söyledi.

Erkekler 400 metrede mücadele eden genç atlet Batuhan Altıntaş ise büyük başarılar elde edeceğine inandığını ve tribünlerin dolmasını söyledi.

Yarışmalarda ilk üçte yer alacak atletlere toplam 12 bin 100 Dolar para ödülü verilecek. IAAF puan tablosuna göre en iyi dereceye sahip 10’ar Türk atlete ise toplam 23 bin lira para ödülü verilecek.