İstanbul Yarı Maratonu'nda bu sene bir çok yeniliğe imza atılacağı açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından organize edilen Yarı Maraton'da ilk kez bayrak yarışı düzenlenecek.

26 Nisan 2015 Pazar günü Marmara Denizi'nin manzarası eşliğinde, Yenikapı miting alanında başlayıp, Balat istikametinden dönüşle yine Yenikapı'da son bulacak olan İstanbul Yarı Maratonu'nda, sporcular 'Bayrak Yarışı' kategorisinde de yarışma fırsatı bulacaklar.

Bayrak Yarışı, hakkında yapılan açıklamada, "21K koşusunun takım halinde koşularak parkurun tamamlanması anlamına geliyor. Takımlar 4'er kişiden oluşuyor ve her koşucu 5km koşarak sırasını diğer takım arkadaşına teslim ediyor." denildi.

Parkur üzerinde kurulacak olan bir pit-stop alanında gerçekleştirilecek olan bayrak değişiminin, koşuculara da çok farklı bir deneyim yaşatacağına vurgu yapıldı.

Koşuculara olduğu kadar, onları desteklemeye gelen seyirciler için de büyük bir heyecana sahne olacak olan Bayrak Yarışı'na dernekler, şirketler, kobiler, arkadaş grupları ve sporla ilgilenen herkesin katılabileceği de belirtildi