Malatya’da mahalle ve bazı ilçelere çalışan J plakalı minibüs şoförleri kent merkezine girmelerine izin verilmediği gerekçesiyle eylem yaptı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine verilen J plakalı yolcu taşıma minibüsleri ile kent merkezine girdikleri gerekçesiyle ceza yazıldığını ileri süren 20’ye yakın minibüsçü esnafı Kuzey garajından konvoy halinde Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Belediye önüne minibüslerini park eden şoförler daha sonra yanlarında getirdikleri davul zurna ile halay çekerek durumu protesto etti. Kısa süreli halaylı eylemin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, minibüsçülerin yanına gelerek sorunlarını dinledi. J Plakalı minibüsçüler, MOTAŞ’a bağlı özel H plakalı özel otobüsler gibi çevre yolunda kent merkezine kadar gelip yolcuları indirmek istediklerini söyledi. Güzergah değişikliği nedeniyle her zaman zabıta ekiplerince kendilerine ceza kesildiğini belirten sürücüler bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi. Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ise J plakalı minibüslerin nasıl çalışacağı ve hangi güzergahları kullanacağının daha önce belirlendiğini hatırlatarak, bu kapsamda zabıtanın da kurallar çerçevesinde işlem yaptığını söyledi. Geçtiğimiz aylarda minibüs sürücüleri ile yapılan genel toplantıda nerelerin J nerelerin H olacağı yönünde anlaşmaya varıldığını söyleyen Sarılar, “Şuan 950 adet J plaklı minibüs var. Biz bunların hepsini şehrin içine alma gibi bir durumumuz asla olamaz” diye konuştu. Sarılar ayrıca, J plakalı minibüslerin getirdiği yolcuları ise kent merkezinde istediği yere ulaşımın sağlanmasının ise Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaları araçları ile yapıldığı ve bu konuda kimsenin mağdur olmayacağını söyledi.

Görüşmelerin ardından minibüs sürücülerinden belirlenen temsilciler, belediye binasına giderek yetkililerle görüştü. Belediye önünde kontak kapatan minibüsler ise eylemin ardından belediye yanındaki otoparka geçti.