Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yönetimin istifasını kabul etmemesinin ardından bugünkü antrenmanda takımının başında yer aldı. Kafkas, "Allah bu yükü bize kaldırmayı nasip eder. Bugüne kadar bu yükü hep kaldırdık inşallah bundan sonra da kaldırırız, altında kalmayız." diye konuştu.

Türkiye Kupası'nda yarın Sivas 4 Eylül Belediyespor ile kendi evinde karşılaşacak olan Kardemir Karabükspor, bu maçın hazırlıklarına kendi tesislerinde yaptığı antrenmanla başladı. Kendi sahasında oynadığı ve 2-1 kaybettiği Kayseri Erciyesspor maçının ardından görevi bıraktığını açıklayan ancak istifası kabul edilmeyen Tolunay Kafkas, antrenmandan önce yaptığı açıklamada, kulübün önünü açmak için istifa kararı aldığını ancak başkan ve yönetim kurulunun çok ısrar etmesi, kulüp için duygularının yoğun olması nedeniyle görevinin başında kaldığını söyledi.

Takımla ilgili bütün sorumluluğun her zaman kendisinde olduğunu vurgulayan Kafkas, "Benim aldığım karar, tamamen kulübün önünü açmak içindi. Gerçekten burayı çok sevdiğim için bunu yaptım. Fakat başkanımızın ve yönetim kurulumuzun bu konuda çok ısrar etmesi sanki onları yarı yolda bırakacakmışım gibi bir durum ortaya çıkardı." diyerek şöyle konuştu:

"Bura için duygularımız çok fazla. Tekrar görevimin başındayım. Şunun altını çiziyorum; ne yönetim kurulunun, ne sizlerin, ne oyuncuların bundan sonra olacak her türlü sorumluluk da yine tekrar söylüyorum bana ait. Bu ne güven oylaması, ne de başka bir şey. Bu başkana ve yönetim kuruluna, oyunculara ve şehre olan saygımın bir sonucu. Bu seneyi ne yapıp edip atlatabilmek çok önemli. Bu sene olağanüstü şeylerle karşılaşıyoruz. Bu da doğaldır, insanlarda bir takım hayal kırıklıkları yaratabiliyor, bunlar oluyor. Tabi şehrin bana sahip çıkması, burada başkanın sizlerin, herkesten gördüğümüz ilgi. Bir işi yarı yolda bırakıyormuş gibi olmak canımı acıttı işin doğrusu. Hayatımda bana kötülük yapan da olsa hiç kimseyi yarı yolda bırakmadım. Bir hava değişikliği, profesyonel hayatın içerisinde oluyor, daha iyi oluyor ve bir değişiklik getirebiliyor. Sırf bu amaçla yaptığımız bir işti. Fakat bu kabul edilmedi, şehir de sahip çıktı, herkes sahip çıktı. Bunun altında da böyle bırakıp gitmek pek bizim yapımızda, tarzımızda karakterimizde bir şey değil. Burada bir hata sorumluluk herhangi bir şey varsa ben hepsini üzerime alıyorum."

Bu sene olağanüstü durumlarla karşılaştıklarını, talihsiz bir dönem yaşadıklarını vurgulayan Kafkas, son oynanan Kayseri Erciyesspor maçında kırmızı kart gören Samba Sow ve Viola'nın maçı kazanma hırsıyla hata yaptıklarını ancak bunların duygusal ve insani hatalar olduğunu yine de kendilerine ceza verileceğini açıkladı. Bundan sonra zor ve sıkıntılı bir sürecin kendilerini beklediğini ifade eden Kafkas, "Alttaki 3 takım küme düşecek. İnşallah biz olmayız." şeklinde konuştu.

Kardemir Karabükspor Başkanı Mustafa Yolbulan'ın, sportif sonuçlar ne olursa olsun kendisiyle devam edileceğine yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Kafkas, "Bu işe bakış açım, kişiliğim biraz daha farklı. Şimdi insanın içinde bazı şeyler oluyor, bizim gibi insanların onları atması kolay değil. Bu istifa kararını alırken de bir şeyin vebali olmamak da vardı bu işin içerisinde. Sonuçta ne olursa olsun bu takımın başında olan teknik adam sizsiniz. Bunun vebalini almak kolay değil, benim gibi adamlar için. Başkaları için çok umursadığını sanmıyorum, başkaları ne yapar umurumda da değil. Sonuçlar ne şekilde olursa olsun burada uzun süre kalmak istiyorum. Bunu defalarca söyledim." dedi.

Türkiye Kupası'ndaki hedeflerinin final oynamak olduğunu söyleyen Kafkas, bir kaç transfer yapabileceklerini dile getirdi. Ligde hafta sonunda Fenerbahçe ile sahalarında zorlu bir maç oynayacaklarını söyleyen Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bundan sonra bizim için Fernerbahçe ismi, içerisi, dışarısı hiç bir şeyi kalmadı. Belli bir puanı almamız lazım. Bu puanı bulabilmek için, yenmek için her şeyi yapacağız. 2-3 maç kazanırsak rahat ederiz. Umarım bu kısa sürede olur. Ama şu da bir gerçek, sezon sonuna kadar zorlu bir periyod bizi bekliyor. Allah bize bu yükü kaldırmayı nasip etsin."