İsveç’in Malmö şehrinde bulunan ve Türkiye kökenli sporseverler tarafından kurulan Prespa Birlik takımı ligi şampiyon tamamlayarak İsveç’in 1. Ligi'ne çıkmayı başardı. Takım şampiyonluğu ise sahanın etrafına çektikleri 530 metrelik Türk bayrağı ile kutladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Rosenborg ile oynadığı müsabakayı da 2-1 kazanmayı başaran Prespa Birlik takımında büyük bir sevinç yaşandı. İsveç’in en büyük ikinci ligi olan ve İsveç Süper Ligi'nin altında bulunan 1. Lig'de oynayacak olmanın sevincini yaşayan Prespa Birlik oyuncuları ve teknik ekibi maçın akabinde bir süre sahada tebrikleri kabul etti.

Yıllar önce Makedonya’dan İsveç’e göç eden Türkiye kökenliler göçmenler tarafından kurulan Prespa Birlik son yıllardaki hızlı çıkışıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. 3 yıl üstüste bir üst lige çıkmayı başaran takım bu yılın sonunda da Süper Lig'in akabinde İsveç’in en önemli ligi olan 1. Lig'e çıkmayı başardı.

Maçın akabinde konuşan Prespa Birlik Takımı Başkanı Naser Kerimovski çok mutlu olduklarını söyledi. Başarılı olmak için çok çalıştıklarını vurgulayan Kerimovski oyunculara ve teknik ekibe teşekkür etti.

Başkan Kerimovski, "Bu başarıyı Türkiye kökenli herkese armağan ediyoruz. Zaten bu yüzden 530 metrelik bir Türk bayrağı yaptırdık. Bu bayrak bizim gururumuz." diyerek sözlerini tamamladı.