İsviçre Federal Başsavcısı Michael Lauber bugün düzenlediği basın toplantısında FIFA Başkanı Sepp Blatter’in gelişecek şartlara göre ifadeye çağrılabileceğini ima etti. Lauber ayrıca FIFA merkezinden 9 terabyte büyüklüğünde dijital bilgi aldıklarını ve yaptıkları araştırmanın uzun sürebileceğine işaret etti.

İsviçre Konfederasyonu Başsavcısı Michael Lauber görevine tekrar seçilmesinden kısa bir süre sonra düzenlediği basın toplantısında, kendisinin yürüttüğü FIFA’nın 2018 Rusya ve 2022 Katar Dünya Kupası organizasyonu seçimlerindeki yolsuzluk iddiaları üzerine açılan dosya hakkında bilgiler verdi. Başsavcı şuana kadar dosya kapsamında 10 FIFA yetkilisinin ifadesine başvurulduğunu ve FIFA Genel Sekreteri Jérôme Valcke ve FIFA Başkanı Sepp Blatter’in de ifadelerine başvurulabileceğini söyledi.

Futbol dünyasının sabırlı olması gerektiğini ifade eden Lauber, FIFA’dan istedikleri belgeleri aldıklarını ve bunların 9 terabyte büyüklüğünde olduğunu vurguladı. İsviçre bankalarından ise aldıkları bilgi doğrultusunda para aklamaya yönelik 53 banka işleminden şüphelendiklerini aktaran başsavcı, bunların dolaylı olarak 104 adet banka operasyonuna işaret ettiğini ve birçok hesap üzerinde araştırma yaptıklarını belirtti.