ABD’de düzenlenen 16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları’nda 15 madalya alarak İstanbul’a dönen itfaiyecileri Atatürk Havalimanı’nda meslektaşları itfaiye araçları karşıladı. Dış hatlar terminali çıkışında itfaiye araçlarının sirenleri çalındı, şampiyonlara çiçekler verildi.

İlk kez katıldığı 16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları’nda 4 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya alma başarısı gösteren İstanbul İtfaiyesi'ne mesai arkadaşları tarafında karşılama töreni düzenlendi. Türk ve Uygurları temsil eden bayrakları açan itfaiyeciler davullarla karşılandı. Havalimanı çıkışında çiçekler verilen itfaiyeciler için meslektaşları çok sayıda itfaiye aracını hazır bulundurdu. Dış hatlar terminali çıkışında itfaiye araçlarının sirenleri çalındı.

Takım kaptanı İlhan Ünlü, beklediklerinden başarılı bir şekilde geri döndüklerini söyledi. Polis ve itfaiyecilerin oluşturduğu bir organizasyona ilk kez katıldıklarını belirten Ünlü, yarışmaya 60 ülkenin polis ve itfaiyecilerinin katıldığını ifade etti. Toplam 15 tane madalya aldıklarını belirten Ünlü, “Bir yıl önce sporcuları seçmeye başladık. Son 2 aydır da sürekli kamptaydık. Emeğimizin karşılığını aldık. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Bizde 6 değişik branşta katıldık. Voleybolda dünya 5.’si olduk. 15 madalya aldık.” dedi.

Yarışmada altın ve gümüş madalya kazanan Şükrü Akyıldız, güreş finalinde Amerikalı rakibiyle karşılaştığını aktardı. Yarışmada altın madalya kazanarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiğini dile getiren Akyıldız, “Bu yarışmalara yoğun katılım vardı. 12 bin sporcu 60 ülke katıldı. Serbest stilde de 70 kiloda ülkeme gümüş madalya kazandırdım. Müsabakalara yoğun bir çalışmayla katıldık.” diye konuştu.

Bilek güreşinde altın ve bronz madalya alan Osman Aydın, yarışmaya 3 dalda katıldığını, bir bronş ve bir altın madalya aldığını söyledi. Bilek güreşinde şampiyon olduğunu belirten Aydın, rakiplerinin güçlü olduğunu ancak kendilerinin de çok iyi hazırlandığını sözlerine ekledi.