Geçtiğimiz sezon stat sıkıntısı yaşayan Göztepe ve Altınordu kulüpleri, yeni sezondaki maçlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle yapılan Doğanlar Stadı’nda oynayacak.

İzmir'deki stat krizi sürerken PTT 1. Lig'de mücadele edecek iki İzmir takımı Altınordu ve Göztepe aynı stadı paylaşacak. Alsancak Stadı’nın deprem riski nedeniyle kapatılması üzerine daha da önem kazanan proje, UEFA standartlarına göre geliştirildi. Stadın 2015-2016 sezonunun başlangıcına yetiştirilmesi ve öngörülen çim kalitesinin yükseltilmesi için projeye destek veren her iki kulübün yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Göztepe Spor Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Başkan Kocaoğlu ile birlikte projenin son detaylarını görüştü. Görüşmede statta gece maçlarının da oynanabilmesi için Bornova Belediyesi’nin aydınlatma ihalesine çıkması kararlaştırıldı.

Her iki kulüp yöneticisi de Başkan Kocaoğlu’na spora verdiği destek nedeniyle teşekkür ederken, Başkan Kocaoğlu da iki kulübün dayanışmasının Türk sporu adına örnek olması gerektiğini söyledi.