Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran, "Taçsız Kral" lakaplı Metin Oktay’ın heykeli, futbola başladığı yer olan İzmir'in Konak ilçesine dikilecek. Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala ve Yönetim Kurulu üyeleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. İzmir ve Konak’ta sporun geliştirilmesi için atılması gereken adımların konuşulduğu görüşme sonunda açıklamalarda bulunan Pekdaş, İzmir’in Türk futboluna kazandırdığı en önemli isimlerden olan Oktay’ın heykelini dikmek için dernek yönetimiyle ortak bir karar aldıklarını söyledi.

Futbola Damlacık Mahallesi’nin takımı Damlacıkspor’da başlayan, ardından İzmirspor ve Galatasaray’da efsaneleşen, gol krallıklarıyla ‘Taçsız Kral’ lakabını alan Metin Oktay’ın, futbolculuğu kadar İzmir’in şehir kimliğinde de önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Başkan Pekdaş, “İzmir’de spor her zaman değerliydi ve önemli spor dalları, ilk kez İzmir’de hayat bulmuştu. Futbol da İzmir’de önemli gelişmeler göstermiş ve Türk futbol tarihini etkilemiştir. Bunda Metin Oktay’ın payı büyüktür. Dolayısıyla Metin Oktay’ın adını gelecek kuşaklara taşımamız gerekiyor. Bunun için de Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şubesi ile ortak bir çalışma başlatacağız. Yeri birlikte kararlaştırarak, bir Metin Oktay heykelini bu kente kazandırmak istiyoruz.” dedi.

Şube Başkanı Vreskala da yaptığı açıklamada, Metin Oktay’ın heykelini dikmek için dört yıldır uğraştıklarını belirterek, “Dört yıldan beri yapmak istediğimiz ancak bir türlü başaramadığımız, rahmetli Metin Oktay’ın heykelinin dikilmesi konusuna sağolsun başkanımız sıcak baktı. Bu heykelin yapılacağını söylediler. Bu, İzmir için büyük bir kazançtır. İzmir sporu adına, ben eski bir spor yöneticisi olarak çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Vreskala, heykelin Eşrefpaşa, Damlacık veya uygun görülecek başka bir yere dikileceğini söyledi.