İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) ödülleri, İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Arif Koşar, İZVAK Başkanı Erdoğan Tözge, İzmir Ticaret Odası Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ali Salbaş ve İzmirli spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak 5 bini aşkın sporcu ile 37 branşta spor ve eğitim etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Amatör ruhla yapılan çalışmalarda uluslararası alanda bir çok başarıya imza attıklarını belirten Kocaoğlu, 2013 yılında Türkiye'de Fenerbahçe'den sonra en çok kupa alan kulüp olduklarını ve 2014 yılında 210 madalya kazandıklarını kaydetti. Kocaoğlu, “Sadece geçen yıl uluslararası alanda 11 kupamız var. Bunların üçü Avrupa şampiyonluğu, biri de dünya üçüncülüğü.” diye konuştu. Göztepe Futbol, Karşıyaka Basketbol ve Arkas Voleybol takımlarını, elde ettikleri başarılar dolayısıyla kutlayan Kocaoğlu, “İzmir'de bir şeyler değişiyor. Bundan sonra İzmir, daha büyük başarılara imza atacaktır. Çeşitli nedenlerden dolayı bir dönem potansiyelinin altında kalan İzmir’in hafif bir durağanlık yaşaması bile belli sıkıntılara yol açmıştı. Şimdi bu aşıldı. İzmir hem kendi gücü hem de merkezî hükümetten gelecek desteklerle koşabilecek bir kent.” dedi.

Konuşmaların ardından Uluslararası U1 Futbol Turnuvası'nı düzenleyen Altınordu’ya, Türkiye Erkekler 1. Voleybol Ligi şampiyonu Arkas Spor Kulübü’ne, Spor Toto 2. Lig’de şampiyon olarak 1. Lig’e yükselen Göztepe Spor Kulübü’ne, Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı’na ve hem Türkiye Basketbol Kupası hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Karşıyaka Spor Kulübü’ne ödülleri takdim edildi.