Finalde Rumen Marius Copil’i geçen Slovak Lukas Lacko, Folkart İzmir Cup’ta mutlu sona ulaştı.

19 Eylül’deki eleme maçlarıyla başlayan Folkart İzmir Cup ATP Challenger Turnuvası'nda büyük heyecan, tekler finaliyle sona erdi. 1 saat 25 dakika süren şampiyonluk maçında Rumen Marius Copil’i 6-3, 7-6’lık skorla deviren Slovak Lukas Lacko, 2011’den sonra İzmir’de bir kez daha zirveye çıktı.

Örnekköy’deki Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda 4 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Lacko, finalin henüz ikinci oyununda yakaladığı servis kırma avantajını korumasını bildi. Copil karşısında açılış setini 6-3’le noktalayan Lacko, ikinci setin düğümünü ise 7/5’lik tie-break neticesinde çözdü.

Dünya sıralamasının 112. basamağındaki Lacko, Folkart İzmir Cup’taki derecesiyle birlikte 2015’te ilk, toplamdaki dokuzuncu Challenger zaferine uzandı. Bu sene sekizincisi yapılan turnuvayı iki defa kazanan ilk raket unvanını alan Lacko, İzmir’den 90 ATP puanı ve 9200 avro para ödülüyle ayrıldı.

Şampiyon Lacko ve finalist Copil’e ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak takdim etti. Hafta sonu gerçekleşen etkinliklerde İzmirli tenisseverleri coşturan Mansour Bahrami ve Younes El Aynaoui’yi de plaket verildi.