Türkiye'nin en büyük uluslararası ultra maratonu olma özelliği taşıyan İznik Ultra Maratonu, 17-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Geçen yıl 25 ülkeden ve toplamda 360 sporcunun katıldığı İznik Ultra’ya bu yıl 550’den fazla sporcunun katılması bekleniyor. Bu yıl 4.'sü yapılacak olan İznik Ultra Maratonu'nda kadın sporcu sayısının da üçe katlandığı açıklandı. 200 kadın sporcunun maratona katılması bekleniyor.

3 gün sürecek olan yarışlarda 130 kilometrelik İznik Ultra Maratonu, 42 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 80 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu ve 10 kilometrelik İznik koşuları yapılacak.

İznik Ultra’ya ev sahipliği yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, maraton için yaptığı açıklamada, "Spor, özellikle modern yaşamların hüküm sürdüğü günümüzde bir zorunluluk. İznik Ultra’ya destek vererek hem Bursa’yı bir spor kenti haline getirmeyi amaçlıyoruz hem de İznik başta olmak üzere Bursa’nın uluslararası bir destinasyon olmasını hedefliyoruz." diyerek şunları söyledi:

"Ultra maratonlar farklı ülkelerde düzenleniyor ancak İznik’i öne çıkaran özellikleri var. Öncelikle sporcular tarih, doğa, kültürle içiçe bir yarış deneyimi yaşıyor. İznik ve Orhangazi halkının desteği ve katılımıyla bir festival havası yaratıyor. Hedefimiz gelecek yıllarda bu etkinliği çok daha ses getirici ve örnek gösterilen bir şekle büründürmek."

İznik Ultra Maratonu’nun katılım gelirlerinin bir kısmının ise İznik’te bulunan Selçuk İlköğretim Okulu ve Tohum Otizm Vakfı yararına bağışlanacağı kaydedildi.