Bursa’nın İznik ilçesinde bu yıl 4’üncü kez düzenlenen İznik Ultra Maratonu'nda 136 kilometrelik ultra yarışı 13 saat 28 dakika ile İngiliz atlet David Campbell lider bitirdi. Yarışma lider olan İngiliz atlet David Campbell’a ödüllerinin yanı sıra, ağırlığınca zeytin hediye edildi.

Bursa valiliğinin desteği ile bu yıl 4’üncü kez gerçekleştirilen İznik Ultra Maratonu kısa zamanda dünyanın sayılı yarış organizasyonları arasına girdi. Türkiye’nin en büyük uluslararası ultra maratonu olma özelliği de taşıyan İznik Ultra’ya bu yıl 27 ülkeden 600 atlet katıldı. 3 gün süren yarışların tüm etaplarında koşan kişi sayısı 1300’e ulaştı. Etkinliğin en zorlu etabı olan 136 kilometrelik ultra maratonu İngiliz atlet David Campbell kazandı.

Bursa Valiliği, İznik ve Orhangazi belediyelerinin desteği ve Asics’in spor sponsorluğunda Macera Akademisi/Macera RaceSetter tarafından düzenlenen İznik Ultra Maratonu 136, 83, 42 ve 10 kilometrelik etaplarıyla Türkiye’nin en büyük uluslararası ultra maratonu organizasyonu unvanını taşıyor.

Atletizm dünyasının elit sporcularının da yarıştığı ultra koşu 3 gün sürdü. Yarışların son gününde ise en yoğun katılımın olduğu halk koşusu yapıldı. Bu parkurda koşan atlet sayısı yöre halkının da katılımıyla 1300 kişiyi buldu.

17 Nisan saat 00.00’da başlayan 136 kilometrelik parkur yarışı, dün 13.30’da sona erdi. 95 sporcunun start aldığı yarışta İngiliz atlet David Campbell 13 saat 28 dakika ile birinciliği aldı.

Yarışın ikinci günü 83 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu ve 42 km’lik Narlıca dağ maratonunun startı verildi. Dağ maratonu Bursa Vali Münir Karaloğlu’nun startıyla başladı.

Tüm atletlere başarılar dileyen Karaloğlu, "İznik Ultra’yı dünya çapında bir organizasyon haline tüm katılımcılar, gönüllüler ve Bursa halkı getirdi, hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Dereceye girenlere ödülleri bu gün düzenlenen törenle Vali Münir Karaloğlu tarafından verildi.

Halk koşusunun ardından yapılan ödül töreninde 136, 83, 42 kilometrelik ultra koşularda dereceye girenlere ödülleri verildi. 136 kilometrelik ultra yarışı 13 saat 28 dakika ile lider bitiren İngiliz atlet David Campbell’a ayrıca ağırlığınca zeytin hediye edildi. 3 gün boyunca yerli ve yabancı yüzlerce sporcuyu ağırlayan İznik Ultra Maratonu şarkıcı Koray Candemir’in verdiği konser ile sona erdi.