Sırp yıldız Jelena Jankovic ile ortaklık kuran Çağla Büyükakçay, TEB BNP Paribas İstanbul Cup çiftler mücadelesinde ikinciliği elde etti.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta Sırp yıldız Jelena Jankovic ile birlikte çiftlerde mücadele veren Çağla Büyükakçay, şampiyonluk maçında Rus Daria Gavrilova ve Ukraynalı Elina Svitolina’dan oluşan takıma 5-7, 6-1, 10/4’lük skorla yenilerek ikinci oldu.

Garanti Koza Arena’daki final karşılaşmasında Gavrilova/Svitolina önünde maçın ilk iki oyununu yitiren Büyükakçay/Jankovic, üst üste üç oyun alarak 3-2’lik üstünlüğü yakaladı. Karşılıklı kazanılan servis oyunlarıyla 12. oyuna 6-5 önde giren Çağla ve Jankovic, bu kritik noktada servisi kırıp açılış setini 7-5’le noktaladı.

İkinci sete iyi başlayan taraf Svitolina ve Gavrilova oldu. Sete servis kırarak başlayan Rusya-Ukrayna ortaklığı, beşinci ve yedinci oyunlarda bu avantajlarını daha da arttırdı. Büyükakçay/Jankovic önünde rahat bir şekilde 6-1’e ulaşan Gavrilova/Svitolina, mücadeleyi maç tie-break’ine uzattı.

İlk sekiz puanda dengenin bozulmadığı maç tie-break’i, bu andan itibaren Gavrilova/Svitolina’nın kontrolünde geçti. Çağla/Jankovic tandemi karşısında hanelerine peş peşe altı puan yazdırıp 10/4’ü buldu ve büyük ödülü kucakladı.

Kariyerinin ikinci WTA finalinden ikinci kez yenik ayrılan Çağla Büyükakçay, bu yıl sekizincisi gerçekleşen TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta final oynayan ilk Türk raket olarak kayıtlara geçti. Geçen yıl Japon partneri Misaki Doi ile birlikte çiftlerde mutlu sona ulaşan Svitolina ise bu sefer de Gavrilova ile beraber İstanbul’da zirveye çıktı.

Çiftler şampiyonlarına ve ikincilerine ödüllerini, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, dokuz Grand Slam tekler şampiyonu, dünya eski 1 numarası efsane raket Monica Seles ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici takdim etti.

BÜYÜKAKÇAY: GURUR DUYDUM

Maçtan sonra basının karşısına çıkan Çağla Büyükakçay, TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kendi açısından gurur duyduğu bir turnuvayı geride bıraktığını dile getiren Büyükakçay, "Jankovic ile birlikte oynamanın keyfini yaşadım. Tabii turnuvayı kazanmayı da isterdim ama olmadı. Yarı finali maç tie-break sonunda kazanmıştık, finalde ise bu kez maç tie-break sonucu kaybettik." dedi.

Jelena Jankovic ile oynamasının kendisine büyük tecrübe kazandırdığını belirten milli oyuncu, turnuvanın kendisine çok şey kattığını söyledi.