Galatasaray'ın Real Madrid'den transfer ettiği genç oyuncu Jose Rodriguez Martinez, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada, açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın La Liga ekiplerinden Real Madrid'den transfer ettiği 20 yaşındaki İspanyol futbolcu Jose Rodriguez Martinez, Galatasaray ile kariyerine yeni bir sayfa açtığını söyledi. Galatasaray'a transfer olmaktan duyduğu mutluluk ve heyecanı dile getirirken Martinez, "Çok mutluyum. Galatasaray ile kariyerime yeni bir sayfa açtım ve Şampiyonlar Ligi’nde oynama fırsatı yakaladım. Benim buralara gelmemi, Galatasaray gibi bir dünya kulübüne transfer olmamı sağlayan Real Madrid'e minnettarım." dedi.

JOSE RODRİGUEZ KİMDİR?

Galatasaray'ın yeni transferi Jose Rodriguez Martinez, İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçti. Genç oyuncu ardından da Galatasaray ile 4 yıllık anlaşmaya vardı.

Sarı kırmızılı ekibin anlaştığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na da bildirdiği İspanyol oyuncunun kariyeri şöyle:

16 Aralık 1994 doğumlu İspanyol oyuncu Jose Rodriguez Martinez, 2012'de transfer olduğu Real Madrid'de henüz 17 yaşını doldurmadan Ajax karşısında son 20 dakika Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşadı.

Dönemin Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun güvendiği gençlerden biri olan Rodriguez, o sezonu İspanya 2. Ligindeki Real Madrid Castilla takımında geçirdi.

Real Madrid efsanesi Zinedine Zidane'nın, "Onun oyununu kendiminkine benzetiyorum" dediği yetenekli futbolcu 2013-2014 sezonunu da Casilla'da geçirdi ve tam 37 maç oynadı. 4 gol 4 de asist yaptı.

Bu sezon, Real Madrid tarafından La Liga ekiplerinden Deportivo'ya kiralanan Rodriguez, 27 maç 2 gol 1 asistlik bir performans sergiledi.

JOSE RODRİGUEZ'İN DETAYLI İSTATİSTİKLERİ

Doğum Tarihi: 16 Aralık 1994 / 20 Yaşında
Jose Rodriguez'in Kariyerinde Görev Aldığı Mevkiler (Kulüp/Milli Takım): Merkez Orta Saha, Ofansif Orta Saha, Sağ Kanat, Defansif Orta Saha
Başarılı pas: %79
Başarılı Müdahale: %61
Uzun pas İsabet Oranı: %53
Maç Başına Kilit Pas (Key Pass): 0.78
Maç Sayısı (2014/2015): 25 (2 gol, 1 asist, 6 sarı kart)
Pas Arası (Interception) (Maç başına): 1.2
Kazanılan Top (Maç Başına): 5.33
Kısa Pas İsabet Oranı: %80.88