Bursaspor’un başarılı orta saha oyuncusu Filipe Josue, ligin 28. haftasında pazartesi günü Fenerbahçe ile oynayacakları maçın zorlu geçeceğini ancak kazanmak istediklerini söyledi. Başarılı futbolcu, sözleşmesi ile ilgili ise “Bana kalırsa ben Bursaspor’da oynamak istiyorum.” dedi.

Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Josue, Fenerbahçe maçı hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:
“Zor bir karşılaşma bizi bekliyor. Ama bu karşılaşmanın zorluğu Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa ya da Ankara’da oynadığımız Gençlerbirliği kupa maçından daha zor değil. Bütün maçlar zor olduğu için bu maç ta zor. Fenerbahçe ile oynamak bize ayrı bir zorluk katmıyor. İyi hazırlanıp diğer karşılaşmalarda olduğu gibi güzel sonuz alacağız.”

ÖZEL BİR PAYIM YOK

Takımın başarısında kendisinin özel bir payı olmadığını ifade eden Portekizli oyuncu, şöyle devam etti:
     “Özel bir payım var mı? Bundan emin değilim. Ama başarı ve üretkenlikle payı olan kimse varsa grubun birliğidir. Grubun sakinlik içinde barındırdığı arkadaşlıktır. Biz her şeyi beraber düşünüp karar alıyoruz. Buda bizi başarıya götürüyor. Ama bende grubun bir parçası olarak üretkenlikte fayda sağlamaya çalışıyorum.”

İYİ BİR GRUP OLDUK

Takımda arkadaşlığın üst düzeyde olduğunu belirten Josue, “İlk günden beri gerçekten iyi bir arkadaşlık kurmaya çalıştık. Herkes birbirine doğru şekilde yaklaşmaya çalıştı. İyi bir grup olduk. Bunu göz ardı edemeyiz. Saha içerisindeki mutluluğumuz saha dışına yansıdı. Özel hayatımızda da mutluluğu yakaladık. Bu sakinlik birbirimize karşı daha iyi arkadaşlık ortamı sağlamak için faydalı oldu. Bu sonuçlar gelmeseydi sahadaki performansımız bu şekilde olmasaydı, bu kadar rahat olabilir miydik bilemiyorum. Ama sonuçlar geldi, arkadaşlık grubumuzun bu şekilde faydalı olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

ÜSTÜN OLAN BİZDİK

Josue, bir gazetecinin, “Ligde puan olarak sizin üzerinizde olan takımları yenemediniz, bunu neye bağlıyorsunuz?” şeklindeki sorusuna, şu karşılığı verdi: “Fenerbahçe karşılaşması daha önce de söylediğim gibi bu karşılaşma diğer ligdeki diğer maçlar kadar önemli. Ne onlardan daha az, ne de daha fazla önemli. Üstümüzdeki takımları yenememe gibi bir istatistiğimiz var. Şampiyonluk yaşamış takımlara karşı bu sezon galibiyet alamadık. Ama bu karşılaşma ligden düşmek veya şampiyon olmak gibi bir fark oluşturmayacak. Ancak şunu belirtmek istiyorum, üstümüzdeki takımlarla karşı daha iyi performans gösterdik. Aynı şekilde hazırlanacağız. En iyi şekilde elimizden geleni yapacağız. Umarım sonucu da çıkartabiliriz.”

    Hakemlerle ilgili bir soru üzerine dünyanın her yerinde iyi yada kötü hakemlerin olduğunu ancak Fenerbahçe maçında hakemin değişkenlik göstereceğine inanmadığını kaydetti.

BANA KALIRSA, BEN BURADA MUTLUYUM

Yetenekli futbolcu, menajerinin Bursa’ya geleceği ve transfer görüşmesi yapacağı yönünde haber çıktığının hatırlatılması üzerine, “Öylemiymiş. Bana öyle bir şey söylemedi. Çok fazla haberim yok. Benim bildiğim tek şey 31 Mayıs’a kadar sözleşmem olduğu. O zamana kadar elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim. Tabi ki bazı şartlar benim elimde değil. Ben Bursaspor’da olmaktan ve oynamaktan gayet çok mutluyum. Ama Porto ile 2 yıllık daha sözleşmem var. Kulüpler oturup konuşup, anlaşırlarsa bu konu benim görüşüme kalırsa ben burada ve kulüpte oynamaktan mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.