Romanya'nın Başkenti Bükreş'te yapılan Bucurestı Open & Cupa Corysan Ju Jitsu Turnuvası'nda Türkiye, 3 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı.

Federasyon Başkanı Orhan Özaktı, idareci, antrenör ve sporculardan oluşan 25 kişilik milli takım kafilesiyle turnuvaya katılan Türkiye, yoğun katılımın olduğu turnuvada çekişmeli geçen müsabakalar ardından kürsüye adeta ambargo koydu.

Tolga Polat Fighting Büyük erkekler +94 kilo 1. Mehmet Ali İlkman Newaza Büyük erkekler 71 kilo 1. Aycan Güldağı Yıldız Bayanlar 48 kilo 1. Tuğba Yeniçun Fighting ve Newazada Büyük Bayanlar 2. olarak iki gümüş madalya birden aldı. Deniz Birey Newaza Genç Bayanlar 2. Berk Ekensoy Newaza Genç Erkekler 2., Şükrü Can Er Fighting Yıldız erkekler 2, Sevde Elif Aydoğdu Fighting Büyük Bayanlar 3., Yunus Emre Doğan Fighting Genç Erkekler 3., Talha Aydın Fighting Yıldız erkekler 3. ve Ceren Giraygün, Dilruba Celayir üçüncü olarak ülkemizi 3 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalya alarak toplamda 14 sporcunun yarıştığı müsabakalarda 14 madalya topladılar ve takım halinde ikinci olarak ikincilik kupasını kazandılar.

Federasyon Başkanı Orhan Özaktı, Türkiye'nin son dönemlerde katıldığı tüm yarışmalardan başarı ile çıktığını belirterek, "Bunun gururunu yaşıyoruz. Federasyonumuz Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından tescil edildiği taktirde görülüyor ki çok daha büyük başarılara imza atarak ülkemizi gururla temsil edecektir. Kısa zamanda büyük başarılara imza atmamızda büyük emekleri olan başta federasyonumuz yönetimi olmak üzere teknik kadro ve tüm sporcularımı kutluyorum." dedi.