Judoda yılın en önemli müsabakası olan Dünya Şampiyonası yarın Kazakistan’ın başkenti Astana’da başlıyor. Türkiye, şampiyonada dokuz sporcu ile madalya arayacak.

Dünya judosu 2016 Yaz Olimpiyatı için geri sayımı sürdürürken tüm gözler bu hafta sonu Kazakistan’ın başkenti Astana’da olacak. Judoda yılın en önemli organizasyonu olan Dünya Şampiyonası, yarın sabah 120 ülkeden 729 sporcunun katılımı ile başlıyor.

30 Ağustos’a kadar devam edecek şampiyonada Türkiye, dokuz sporcu ile madalya arayacak ve aynı zamanda olimpiyata gidecek sporcuları belirleyen dünya sıralaması için de önemli puanlar kazanmaya çalışacak. Astana’da müsabakalar Türkiye saati ile sabah 08.00’de başlayacak. Her eleme gününün akşamında yapılacak final müsabakaları ise yine Türkiye saati ile 14.00’te start alacak.

YARIN DÖRT SPORCUMUZ MİNDERDE

İlk müsabaka gününde milli takımımızı temsilen dört sporcumuz mindere çıkacak. Türkiye’nin iddialı olduğu sıkletlerden 48 kiloda yarın Dilara Lokmanhekim ve Avrupa ikincisi Ebru Şahin madalya arayacak. Dünya 12 numarası Gençler Avrupa şampiyonu Dilara, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda dünya dört numarası Gine-Bissaulu Taciana Lima ile karşılaşacak.

Dünya 17 numarası Ebru Şahin ise ilk turda 14 numaradaki Fransız Amandine Buchard’ı geçmeye çalışacak. Yarın 60 kiloda ise Ahmet Şahin Kaba ve Bekir Özlü de tatamide olacak. Bekir ilk maçında Arnavut Indrit Cullhaj ile, Ahmet ise Özbek Diyorbek Urozboev ile karşılaşacak.