27–29 Mart 2015 tarihlerinde 68 ülkeden 500 sporcunun katılımıyla Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan “Judo Grand Prix Samsun” organizasyonunun kura çekimleri yapıldı.

Serra Otel'de gerçekleştirilen kura çekimi sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Dünya Judo Federasyonu Başkanı Vladimir Barta, organizasyon için her türlü hazırlığın tamamlandığını müsabakaların her gün sabah 9.30'da başlayacağını 17.00'da ise final maçı ile sona ereceğini söyledi.

Samsun'da üçüncüsü düzenlene etkinliğe daha önce 45 civarında ülkenin katıldığını hatırlatan Barta, "Bu sayının bu sene 70'e yaklaşması mutluluk verici. Samsun'da yapılan organizasyonlara katılan sporcu ve ülkeler çok memnun kalarak ülkelerine dönüyorlar. Söz konusu organizasyon 2016 Olimpiyatları için baraj maçı niteliğinde olduğu için ülkeler bu organizasyona katılmak istiyorlar. Önümüzdeki yılı hayal bile edemiyorum. Çünkü önümüzdeki yıl olimpiyatlara puan vermesi açısından son yıl olacak. Bu sebeple önümüzdeki yıl bu sayının dahada katlanacağına inanıyorum." dedi.

Toplantıya Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt katılırken Vali İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın gribe yakalandıkları için katılamadıkları belirtildi.