Türkiye’nin sporda ev sahipliği yaptığı en prestijli organizasyonlardan biri olan Judo Samsun Grand Prix 2015'in açılış seremonisi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla yapıldı.

Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen ve 68 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katıldığı Grand Prix 2015, katılımcı ülkelerin sporcularının geçiş töreniyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı. Türkiye olarak Samsun'da yapılan etkinliği önemsediklerini hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Olimpiyatlara da puan verecek olan bu müsabakalarda inşallah bizim sporcularımız güzel neticeler alacak. Ümit ediyorum ki bu sene yapılacak buradaki müsabakalardan sonra daha farklı organizasyonlarda da bir arada olacağız. Müsabakaların Samsun'a alınması için başta federasyon başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum ama başta Samsun'a teşekkür ediyorum, çünkü bu kadar yoğun katılımla bu salonu doldurduğunuzdan dolayı gerçekten hepimizi gururlandırdınız." dedi.

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Başkanvekili Nasser Al Tamimi ise müsabakaların gerçekleşmesi için yoğun çalışmalar yapan Türkiye Judo Federasyonu'na teşekkür ederken, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal da "Canla başla çalışanlara şükranlarımı sunuyorum. Bütün hakemlere ve sporculara başarılar diliyorum." diye konuştu. Açılış seramonisi, Samsun Gençlik Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisiyle son buldu. Daha sonra final müsabakalarına geçildi.