Türkiye Judo Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan ve 29-31 Mayıs'ta Kırşehir’de düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Kırşehir Spor Salonunda üç gün boyunca devam eden müsabakalar, final maçları ile tamamlandı. 67 ilden 820 sporcu, idareci, antrenör ve hakemlerle birlikte toplamda 1.100'e yakın katılımcının olduğu şampiyonada son gün bayanlar ve erkeklerde yapılan toplam altı sıkletteki maçlarla tamamlandı. Kapanış gününde erkeklerde 66, 73 ve +73 kilo ile bayanlarda 57, 63 ve +63 kilo maçları yapıldı.

Erkeklerde günün ilk madalya müsabakası olan 66 kiloda final iki Ankara sporcusunu buluşturdu. Burak Çuhadar, Doğuş Kırmızıtaş’ı yenip Türkiye şampiyonu oldu. 73 kiloda ise altın madalya Tekirdağ’a gitti. Ertem Refik Balcın, Konya sporcusu Hasan Şimşek’i geçerek altın madalyaya uzandı. Erkeklerde organizasyonun son final maçında ise +73 kiloda Kocaeli sporcusu Ömer Kemal Aydın, Balıkesir temsilcisi Fatih Enes Acet’i geçip, altın madalya aldı.

Son gün bayanlarda ise 57 kiloda şampiyon Mediha Ayten Yeksan oldu. Samsun sporcusu Mediha Yeksan, finalde Edirne temsilcisi Dilay Tekin’i yendi. 63 kiloda Gülperay Özdemir, altın madalyayı Manisa’ya kazandırdı. Gülperay, finalde Edirne sporcusu Dilem Bagçuvan’ı geçti. Günün bayanlardaki son final mücadelesinde Burdur sporcusu Mine Kalender, Manisa temsilcisi Hilal Öztürk’ü yenip şampiyon oldu.

Bu sonuçların ardından tamamlanan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda en başarılı il, dört altın ve dört bronz kazanan Kocaeli oldu. İkişer şampiyon çıkaran Ankara, Samsun ve İzmir, sırayla Kocaeli’ni takip etti. Manisa, Antalya, Iğdır, Trabzon, Van, Bartın, Burdur, Şanlıurfa ve Tekirdağ da altın madalya kazanan iller oldular.

Müsabakalar sonunda dereceye girerek madalya kazan sporculara madalya ve başarı belgeleri verildi. 57 kiloda dereceye giren bayan sporculara madalya ve başarı belgeleri Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü tarafından takdim edildi.

66 kiloda dereceye giren erkek sporculara madalya ve başarı belgeleri Türkiye Judo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyesi Kamil Alpan tarafından verildi.

63 kiloda dereceye giren bayan sporculara madalya ve başarı belgeleri Türkiye Judo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyesi Güven Kurt tarafından takdim edildi.

73 kiloda dereceye giren erkek sporculara madalya ve başarı belgeleri Türkiye Judo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyesi Deniz Şilli tarafından verildi.

+63 kiloda dereceye giren bayan sporculara madalya ve başarı belgeleri Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şaban Güneş tarafından takdim edildi.

+73 kiloda dereceye giren erkek sporculara madalya ve başarı belgeleri Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ve eski milli judocu İbrahim Aydın tarafından verildi.