Judoda Kadın Milli Takım, Olimpik Puanlama yılı olan 2015 sezonunun ikinci turnuvası olan Avusturya’daki Avrupa Açık’ta 48 kiloda Ebru Şahin altın, Dilara Lokmanhekim ve Sümeyye Akkuş da bronz madalya kazandı. Dört kişilik podyumda kalan tek boş yere Rumen judocu çıktı.

Judoda, 2016 Yaz Olimpiyatı’na katılacak sporcuları belirleyecek dünya sıralaması için puan toplama yarışı kızışıyor. Geçen hafta Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da açılan yeni sezonun ikinci puan turnuvası Avusturya’da yapıldı. Oberwart kentinde düzenlenen Kadınlar Avrupa Açık’ın ilk gününde Türkiye adeta şov yaptı. Milli takım, iddialı olduğu 48 kiloda dağıtılan dört madalyanın üçünü kazandı. Şampiyon olan Ebru Şahin, 27 ülkenin yarıştığı organizasyonda İstiklal Marşı'nı dinletmeyi başardı.

RUMEN RAKİBİNİ İPPON’LADI

2015 sezonunun Avrupa takvimindeki ikinci turnuvası olan Avrupa Açık, bu sabah 27 ülkeden 129 judocunun katılımıyla başladı. Japon ve Çinli judocuların da ter döktüğü organizasyonun ilk gününde 48 kiloda Türkiye madalyalara ambargo koydu. Altın madalya Ebru Şahin’e, bronz madalyalar Sümeyye Akkuş ve Dilara Lokmanhekim’e gitti.

2013’te Avrupa üçüncüsü ve Akdeniz Oyunları şampiyonu olan Ebru Şahin, ilk turda ev sahibi Tabea Mara Kraft’ı, ikinci turda Macar Reka Pupp’u yendi. Yarı finalde milli takım arkadaşı Sümeyye Akkuş ile karşılaşan Ebru, cezalarda 2-1’lik üstünlük ile finale kaldı. Finalde dünya sıralamasında 13. basamakta bulunan Rumen Monica Ungureanu’yu ippon’layan Ebru, Avusturya’da İstiklal Marşı’nı çaldırdı.

Yarı finalde çekişmeli geçen maçta Ebru’ya yenilen Sümeyye Akkuş ise bronz madalya maçında Çinli Shishi Xie’ye şans tanımadı ve üçüncü sırayı almayı başardı. Yarı finalde Rumen Ungureanu’ya kaybeden Dilara ise üçüncülük maçında Macar Pupp ile eşleşti. Rakibine karşı maçından başından sonuna üstün olan Dilara, yuko ile galip geldi ve podyuma çıkmayı başardı.

SIRALAMADA YÜKSELDİLER

Bu sonuçların ardından Ebru Şahin, dünya sıralamasında hanesine 100 puan daha yazdırdı. Üçüncü sırayı alan Sümeyye ve Dilara ise 40’ar puan kazandı. Böylece şu an 18. sırada bulunan Sümeyye Akkuş 15. sıraya yükseldi. Dilara ise 31’inci basamaktan ilk 30 içine girdi. 100 puan alan Ebru ise 22’inci sıradan 18. basamağa kadar yükseldi.

48 kiloda Türkiye’nin gururu olan üç milli sporcu, geçen ay düzenlenen Türkiye şampiyonası’nda da yarışmıştı. O şampiyonada Ebru Şahin altın, Dilara Lokmanhekim gümüş, Sümeyye Akkuş da bronz madalya kazanmıştı.

Avrupa Açık yarınki maçlarla sona erecek, dört milli sporcu mindere çıkacak.