Judoda Kadın Milli Takımı, Olimpik Puanlama yılı olan 2015 sezonunun ikinci turnuvasına da iyi başladı. Avusturya’daki Avrupa Açık’ta 48 kiloda üç sporcu adını yarı finale yazdırdı.

Judoda, 2016 Yaz Olimpiyatı’nda yarışacak sporcuları belirleyecek dünya sıralaması için 2015 yılı oldukça kritik. Dünya judosunun büyük çekişme içine gireceği 2015 sezonu, geçen hafta Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da açıldı. Bu hafta sonu ise heyecan sezonun ikinci turnuvası olan Avusturya’da sürüyor. Oberwart kentinin ev sahipliği yaptığı Kadınlar Avrupa Açık Turnuvası’nda Türkiye, iddialı olduğu 48 kiloda rakiplerine göz açtırmadı. Bugün başlayan elemeler sonunda altın madalya hedefini koruyan dört sporcudan üçü Türkiye Milli Takımı'ndan çıktı.

ÜÇ MADALYA GELEBİLİR

Judoda kadınlardaki en hafif sıklet olan 48 kiloda dünyanın en iddialı ülkelerinden olan Türkiye’nin üç yıldız sporcusu Sümeyye Akkuş, Ebru Şahin ve Dilara Lokmanhekim, Avusturya’da rakiplerini geçerek yarı finale kaldı.

2013’ün Avrupa beşincisi Sümeyye Akkuş, sırasıyla Amerikalı ve Fransız rakiplerini eleyerek yarı finalist oldu. 2013’ün Avrupa üçüncüsü Ebru Şahin ise Avusturyalı ve Macar rakiplerini geçerek ulaştığı yarı finalde milli takım arkadaşı Sümeyye’nin rakibi oldu.

Eşleşme tablosunun diğer yarısında ise gençlerin Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi Dilara Lokmanhekim İspanyol ve Belçikalı rakiplerini eleyerek yarı finale kaldı. Dilara, Rumen Monica Ungureanu ile finale kalmak için karşılaşacak.

Turnuvada yarı final ve final müsabakaları akşam seansında yapılacak.