Türkiye Judo Milli Takımı, bu yıl Avrupa Şampiyonası’nın yerine geçecek Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’na katılmak üzere 12 sporcuyla bu sabah Azerbaycan'ın başkenti Bakü’ye gitti.

Birincisi düzenlenen Avrupa Oyunları, Bakü’de tüm hızıyla devam ediyor. Bakü’de yarışan olimpik dallar arasında yer alan judoda ise Rio 2016’ya bir yıl kala çekişme iyice arttı. Bu anlamda kıyasıya maçların izleneceği Avrupa Oyunları judo müsabakaları, organizasyonun son dört gününde;
25-28 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Judonun normal yıllık takviminde Nisan ayında olan Avrupa Şampiyonası iptal edildi. 1. Avrupa Oyunları’nın düzenleniyor oluşu nedeniyle bu yıl iptal edildi ve Bakü 2015’in içine entegre edildi.

Bu sebeble üst düzey bütün Avrupalı sporcuların ve Avrupa ülkelerin katılım göstereceği judo müsabakalarının büyük çekişmeye sahne olması bekleniyor. Bakü’de dereceye girecek sporcular hem 1. Avrupa Oyunları, hem de Judo Avrupa Şampiyonası’ndan unvan almış olacaklar. Maçların, gelecek yıl olimpiyata gidecek sporcuları belirleyen dünya sıralamasına yüksek puanlar vermesi de müsabakaların önemini iyice artırıyor.

TÜRKİYE’DEN 12 SPORCU

Türkiye, kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak oyunlarda judoda 12 sporcu ile madalya arayacak. Altı kadın ve altı erkek sporcu, dünya sıralamasındaki yeri Avrupa şampiyonasında yarışmaya vize veren isimler.

Bakü2015 1. Avrupa Oyunları için İstanbul’da toplanan milli takım kafilesini Bakü’ye gitmeden önce Federasyon Başkanı Fatih Uysal ziyaret etti. Milli takım antrenörleri ve sporcularla bir toplantı yapan Başkan Uysal, Türkiye’nin oyunlarda başarılı bir grafik çizdiğini ve 22 madalya kazanıp yedinci sırada olduğunu hatırlattı.

Judo branşı olarak Bakü’de kazanılacak madalyalarla Türkiye’yi sıralamada daha yukarılara taşımak istediklerini belirten Uysal, "Judo müsabakaları, Avrupa şampiyonası olarak yapılacak. Rekabet üst düzeyde olacak. Madalya alabilecek sporcularımız var. Uzun süredir hazırlanıyoruz. Umarım iyi derecelerle Türkiye’ye döneriz." diye konuştu.

Türkiye Judo Milli Takım kafilesi ise şöyle oluştu:

Başkan Vekili-Kafile Başkanı: Murat Ak
Kadın Takım Teknik Direktör: Haldun Efemgil
Kadın Takım Antrenör: Ercan Çakıroğlu    
Erkek Takım Teknik Direktör: Hüseyin Özkan    
Erkek Takım Antrenör: Timur Bizsan

Kadın Takımı
48 kilo: Dilara Lokmanhekim
48 kilo: Ebru Şahin
52 kilo: Ayşe Saadet Arca
70 kilo: Şükran Bakacak    
+78 kilo: Belkıs Zehra Kaya
+78 kilo: Gülşah Kocatürk Özen

Erkek Takımı
60 kilo: Ahmet Şahin Kaba
66 kilo: Sinan Sandal
73 kilo: Hasan Vanlıoğlu
73 kilo: Bayram Ceylan    
90 kilo: Batuhan Efemgil
+100 kilo: Burak Serbest