Samsun’da düzenlenen olimpiyat puan müsabakası Judo Grand Prix’nin ikinci gününde Türkiye, Hasan Vanlıoğlu ile bronz madalya kazandı.
73 kiloda gelen üçüncülüğün ardından Türkiye’nin madalya sayısı dörde yükseldi. 67 ülkeden 397 sporcunun katılımı ile dün Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda başlayan Judo Grand Prix’nin ikinci gününde Türkiye’ye bir bronz madalya geldi. Müsabakaların ilk gününde Türkiye 1 altın, 2 gümüş madalya almıştı.
Rio 2016 Yaz Olimpiyatı’na katılım yolunda son puan müsabakalarından olan Samsun Grand Prix’de 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu üçüncü olmayı başardı. İlk turda maç yapmayan Hasan, ikinci turda Perulu Alonso Wong’u wazari ile, üçüncü turda da Azeri Fagan Guluzada’yı ceza ile yendi. Çeyrek finalde İtalyan Antonio Esposito’yu ippon ile yenen Hasan, yarı finalde Polonyalı Damian Szwarnowiecki’ye ippon ile kaybetti. Bronz madalya maçında Yunan Georgios Azoidis ile karşılaşan Hasan, rakibine wazari ile üstünlük sağladı.
Samsun Grand Prix’de 2014’te bronz, geçen yıl ise gümüş madalya kazanan Hasan, bu yıl aldığı bronz ile peş peşe üçüncü kez Samsun’da kürsüye çıkmış oldu. Rio 2016’ya vize almak için ter döken Hasan Vanlıoğlu, bu üçüncülük ile 120 puanı hanesine yazdırdı. Samsun Grand Prix’de müsabakalar yarın sona erecek.