Türkiye, Judo Dünya Turu’nun Özbekistan durağını iki madalya ile kapattı. Taşkent Grand Prix’nin ikinci gününde Büşra Katipoğlu ile bronz madalya alan milli takım, bugün de Kayra Almira Sayit ile bronz madalya sevinci yaşadı.

Judoda 2016 Yaz Olimpiyatı’na katılacak sporcuları belirleyen Dünya Turu’nun bu hafta sonundaki durağı Özbekistan’dan Türkiye iki bronz madalya çıkardı. Zorlu Taşkent Grand Prix’de Büşra Katipoğlu’nun ardından bugün de Kayra Almira Sayit podyuma çıkmayı başardı. +78 kiloda yarışan Kayra, üçüncülük maçında Alman Jasmin Külbs’ü ippon’ladı.

ALMAN KÜLBS’Ü YENDİ

Organizasyonun son gününde +78 kiloda tatamiye çıkan Kayra Almira, ilk turda Kazak Zarina Abdrassulova’yı eledi. İkinci turda da Alman Carolin Weiss’ı deviren Kayra, çeyrek finalde Çinli Song Yu’ya yenilince yoluna repesajdan devam etti. Repesajda Rus Ksenia Çibisova’yı yenen Kayra, bronz maçında Jasmin Külbs ile karşılaştı. Alman rakibi önünde aldığı ceza ile geriye düşen Kayra, bitime 70 saniye kala rakibini ippon düşürdü ve maçı bitirdi.

Böylece bu yıl Türk vatandaşlığına geçirilen Fransız asıllı Kayra, Türkiye Milli Takımı’ndaki madalya sayısını ikiye çıkardı. Haziran ayında Budapeşte Grand Prix’de şampiyon olan Kayra, Taşkent’teki üçüncülükle dünya sıralamasında hanesine önemli puanlar ekledi. Müsabaka öncesi 410 puanla 31. basamakta bulunan Kayra, 120 puan daha kazanıp, ilk 20 içine girmeye yaklaşacak.