Kadınlar Futbol 1. Ligi’nde geçtiğimiz hafta sonu oynanan Gazikentspor ile Adana İdmanyurduspor arasındaki maçta çıkan olaylar Adana ekibini sinirlendirdi. Kulüp başkanı Metin Taylancı, Gazikentspor maçında çıkan olaylarla ilgili olarak TFF’nin gerekli cezaları vermesini istedi. Kadın futbolcular ise yaşadıklarının şokunu üzerlerinden atamadıklarını söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde kadın futbolcularla birlikte bir toplantı düzenleyen Taylancı, maç sonrası çıkan olaylarda sporcularının darp edilmesini kınadı. Dünya Kadınlar Günü’nde takımlarına yapılan saldırıyı tüm Türkiye’nin şaşkınlıkla izlediğini ifade eden Taylancı, olayların sporcular üzerinde büyük bir travma bıraktığını anlattı. Yaşanan olayların bir sorumlusunun da TFF olduğunun altını çizen Taylancı, “Böyle sahalarda, Türkiye 1. Ligi'nde yer alan takımların müsabakalarının olmaması gerekiyor. Takımın antrenörü ve ikinci başkanı sahaya girip, rakip takımın sporcularına tokat akacak kadar kendinde cesaret görmemeli. Bunlar gündeme gelmediği için üzüntülüyüz. Olayın sadece sahaya seyircilerin girmesi ile münferit olmadığını, rakip takım antrenörü, yöneticisi, ikinci başkanının dahi kızlarımıza saldırdığını olayı yaşayanlar anlatıyor. TFF'nin bu olaya duyarlı davranacağına ve onlara gerekli cezaları vereceğine inanıyorum." diye konuştu. Taylancı, Futbol Federasyonu nezdinde ve emniyete gerekli şikayetleri yaptıklarını anlattı.

Futbolculardan Zehra Borazancı ise kendisine tekme atan oyuncuya kırmızı kart gösterilmesiyle olayların başladığını söyledi. Bütün futbolcuların saldırdığını, yüzünü ve kafasını tekmelediklerini belirten Borazancı, “Yarı baygınlık geçirdim. Sonrasını hatırlamıyorum. Tribünler de üstümüze geldi ve olaylar büyüdü. Hem bize, hem takım arkadaşlarımıza, hem hocalarıma zarar geldi. Diğer takımın başkanı herhalde arkadaşımın boynunu sıktı. Arkadaşım şok geçirdi. Çok üzgünüm, hala şoku üstümden atamadım. Tekrar bu tür olayların yaşanmamasını istiyorum. Ağzımın içinde iç kanama oldu. Fazla konuşamıyorum, yemek de yiyemiyorum.” dedi.

Meryem Koç ise sahanın birden ringe döndüğünü vurgulayarak, “Sportmenlik dışı bir sürü hareketler oldu. Yaşanmaması gerekiyor. Bir erkek taraftar bana yumruk attı. Baygınlık geçirdim. Bir daha bu olayların yaşanmaması için güvenlik tedbirlerinin alınmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Eski takımına karşı oynadıklarını dile getiren Dilay Sobacı da, “İlk baştan tahrikler başladı. Topsuz alanda fauller başladı. Ağza alınmayacak küfürler yapıldı. Bir erkek maçında bile bu kadar küfür olmaz, olmuyordur da. Daha sonra kavga çıktı, arkadaşlarımıza darbe geldi. 2-3 tane polis, 250 kişiyle nasıl baş edebilirdi?” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de Dünya Kadınlar Günü’nde bu tür olayların yaşanmasının üzücü olduğunun altını çizdi.